Ζάκυνθος: Τα πρώτα λόγια των Δανών που κλείδωσαν το παιδί στο αυτοκίνητο

«Εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας»

«'Ηταν ιδρωμένο και λίγο ταλαιπωρημένο, δεν πρόλαβε να λιποθυμήσει» λένε αυτόπτες μάρτυρες για το ενός έτους παιδί που οι Δανοί τουρίστες άφησαν κλειδωμένο μέσα σε αυτοκίνητο στη Ζάκυνθο. Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλούν τα πρώτα λόγια της μητέρας στις αρχές πως «εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας». 

Ζάκυνθος: Τουρίστες κλείδωσαν το ενός έτους παιδί τους στο αυτοκίνητο

Η υπόθεση με το παιδάκι στη Ζάκυνθο ήρθε στη δημοσιότητα την ώρα που στη χώρα μας είναι νωπές οι μνήμες από την τραγωδία με το 5,5 μηνών βρέφος στην Άρτα που έχασε τη ζωή του ξεχασμένο για ώρες μέσα στο ΙΧ του πατέρα του.

Σύμφωνα με το tempo24.news.gr, αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες για την απάντηση που έδωσαν οι Δανοί στον εισαγγελέα στον οποίο οδηγήθηκαν μετά τη σύλληψή τους με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. «Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό, εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας» φέρεται να είπε η μητέρα του παιδού ενώπιον του εισαγγελέα.

 

 

«Το πρωί ήρθε ένας Άγγλος και μας ειδοποίησε ότι μέσα σε ένα αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο ένα μωρό. Βγήκαμε έξω και το είδαμε μέσα στο όχημα. Καθόταν στο καθισματάκι του και ήταν ιδρωμένο. Αμέσως πήρα τηλέφωνο στην αστυνομία, με ρώτησαν σε ποιον ανήκει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και με κατεύθυναν τι να κάνω. Ειδοποιήσαμε τον ιδιοκτήτη και ήρθε ο άνθρωπος αμέσως, μέσα σε 5-6 λεπτά. Έφερε κλειδιά, το ανοίξαμε, δώσαμε νερό στο παιδάκι, του βρέξαμε το πρόσωπο. Ήταν ιδρωμένο και λίγο ταλαιπωρημένο και μετά ήρθε η αστυνομία και το ασθενοφόρο. Είχε τις αισθήσεις του, δεν πρόλαβε να λιποθυμήσει. Ένας τουρίστας μας ενημέρωσε αρχικά και μετά μαζεύτηκε πολύς κόσμος. Όποιος περνούσε, καθόταν και προσπαθούσε να βοηθήσει με τον τρόπο του» είπε στο imerazante.gr αυτόπτης μάρρτυρας.

Τραγωδία στην Άρτα: Ξέχασε το μωρό του στο αυτοκίνητο και πέθανε

Μετά τον απεγκλωβισμό του παιδιού, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ το πήρε στην αγκαλιά του μέχρι το παιδί να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Ζακύνθου για προληπτικούς λόγους.

Άρτα: Συναντήθηκαν οι γονείς - Αγκαλιάστηκαν και ξέσπασαν σε κλάματα

Η 34χρονη μητέρα και ο 31χρονος σύντροφός αφού συνελήφθησαν με την κατηγορία έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top