Μενίδι: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο 16χρονος που τον ξυλοκόπησαν

Τι λέει η μητέρα του

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι ο 16χρονος, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συνομηλίκους του στο Μενίδι

Όπως είπε η μητέρα του στο MEGA το παιδί φοβάται ακόμα και να βγει από το σπίτι. Η ίδια εκτιμά πως οι ομάδα των ανηλίκων είχε στήσει καρτέρι στον γιο της.

Aχαρνές: Bίντεο σοκ με τον ξυλοδαρμό 16χρονου από συμμορία ανηλίκων

«Μου λέει μαμά δεν θέλω να βγω έξω, φοβάμαι», τόνισε χαρακτηριστικά η μητέρα του.

«Ο γιος μου είναι το πιο εξαίρετο παιδί, το πιο ήσυχο. Έχουμε δώσει καλές αρχές. Όπως έχω δώσει αρχές σε αυτό το παιδί, έχω δώσει και στα άλλα δύο μου παιδιά, 11 και 3,5 ετών αντίστοιχα. Το παιδί μου ντρέπεται να βγει έξω, φοβάται μην του ξανατύχει», συνέχισε και κατέληξε:

«Μου είπε ότι θα πάει να πιει ένα καφέ στο Μενίδι και μετά από λίγες ώρες τον πήρα τηλέφωνο, δεν το σήκωνε. Με κάλεσε μετά μία κυρία από ένα ανθοπωλείο και μου είπε ότι έχουν τον γιο μου χτυπημένο. Μετά από λίγο, πήγα να ετοιμαστώ για να τον πάρω γιατί τρόμαξα με αυτό που συνέβη. Δεν θέλω να συμβεί σε καμία μάνα, σε κανένα παιδί αυτό. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Μετά από λίγες ώρες βλέπω στο διαδίκτυο και το βίντεο που ανέβασαν αυτά τα παιδιά με τον ξυλοδαρμό του γιου μου. Του πήραν 5 ευρώ που είχε στην τσέπη του μπουφάν», είπε.

Οι ανήλικοι άρχισαν να χτυπούν τον 16χρονο και να το καταγράφουν σε βίντεο

Οι ανήλικοι άρχισαν να χτυπούν τον 16χρονο και να το καταγράφουν σε βίντεο

Κατήγγειλε επίσης ότι οι αστυνομικοί έστειλαν τον 16χρονο στο σπίτι με ταξί, αντί να τον πάνε στο νοσοκομείο. 

«Έπρεπε να τον στείλουν οι αστυνομικοί στο νοσοκομείο και να μας καλέσουν από εκεί να πάμε να τον πάρουμε. Τον πήγαμε εμείς στο νοσοκομείο», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της επίθεσης δεν έχουν συλληφθεί. Ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, τόνισε ότι οι ποινές που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι είναι πλημμεληματικές, σημειώνοντας, ωστόσο ότι οι ποινές θα πρέπει να γίνουν αυστηρότερες. Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να συλληφθούν και οι γονείς των παιδιών αυτών.

Μενίδι: Τον χτυπούσαν και τον κατέγραφαν σε βίντεο

Όλα έγιναν την περασμένη Κυριακή. Ο 16χρονος είχε δώσει ένα ραντεβού με έναν φίλο του στο Μενίδι. 

Στο σημείο έφτασε μια ομάδα ανηλίκων, με κάποιους από τους οποίους ο 16χρονος είχε διαφορές στα social media. 

Όπως κατήγγειλε ο 16χρονος, οι ανήλικοι του ζήτησαν να γονατίσει, να τους δώσει το μπουφάν του και όσα χρήματα είχε πάνω του. Στη συνέχεια τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ το παιδί το έσωσε από τα χέρια τους ένας περαστικός. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό

Για το περιστατικό, η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας πως καμία καταγγελία δεν έχει υποβληθεί σε Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που να αφορά στο καταγγελόμενο περιστατικό.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Σχετικά με καταγγελλόμενο περιστατικό σωματικών βλαβών και ληστείας σε βάρος ανηλίκου από έτερα άτομα, που φέρεται να έλαβε χώρα την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στην περιοχή των Αχαρνών, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

 Οι μοναδικές δύο κλήσεις που δέχθηκε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης τη συγκεκριμένη μέρα για συμπλοκή ή επεισόδιο μεταξύ ατόμων στην περιοχή των Αχαρνών, διερευνήθηκαν από σταθμό της Άμεσης Δράσης με παράλληλες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί κάτι σχετικό.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της δεύτερης κλήσης- καταγγελίας πραγματοποιήθηκε επιπρόσθετη – συμπληρωματική κλήση στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης και δηλώθηκε η επιθυμία να μην μεταβεί σταθμός στο σημείο.

Επιπρόσθετα, μέχρι στιγμής, καμία καταγγελία δεν έχει υποβληθεί σε Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που να αφορά στο καταγγελόμενο περιστατικό.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι από την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο υλοποίησης του υφιστάμενου στρατηγικού σχεδιασμού πραγματοποιούνται καθημερινά στοχευμένες αστυνομικές δράσεις σε όλη την επικράτεια για την πρόληψη και αποτροπή της εγκληματικότητας.

Προς την κατεύθυνση αυτή και λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια σε περιοχές που παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας, πραγματοποιούνται από μικτά κλιμάκια ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την καταστολή της παραβατικότητας και τη βελτίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Ενδεικτικά, κατά τον μήνα Απρίλιο έως 17 Μαΐου 2023, έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής (Αχαρνές, Ζεφύρι, Αγία Βαρβάρα, κλπ) κατά τη διάρκεια των οποίων:

  • ελέγχθησαν -14.174- άτομα,
  • προσήχθησαν -2.433 – άτομα,
  • συνελήφθησαν -101- άτομα και
  • βεβαιώθηκαν -1.223- παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν 29 άτομα για κλοπές – διαρρήξεις, 20 για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, 15 για καταδικαστικές αποφάσεις, 3 για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και 34 για διάφορα άλλα αδικήματα.

Συνεπώς, δηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίες αναπαράγονται στο διαδίκτυο και αναφέρονται σε έλλειψη αστυνόμευσης και ολιγωρίες των αστυνομικών Αρχών ως προς τη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο 16χρονος και η μητέρα του αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία για το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές.

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top