Καλαμάτα: 15χρονοι ξυλοκόπησαν δύο ανήλικους - «Το παιδί μου ζει από θαύμα»

Συγκλονίζουν οι γονείς των θυμάτων

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στην ανήλικη παραβατικότητα με παιδιά 14, 15 και 16 ετών να λειτουργούν σαν να πρόκειται για μέλη συμμοριών. Χτυπούν με απίστευτη αγριότητα συνομίληκούς τους ενώ πάντα έχουν πάνω τους κάποιο αιχμηρό αντικείμενο. Τελευταία θύματα δυο ανήλικα αγόρια στην Καλαμάτα που κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Νέο περιστατικό βίας: Χτύπησαν και λήστεψαν 20χρονο στη Γλυφάδα

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Ρίστα, οι γονείς του 16χρονου λένε πως πρόκειται για θαύμα που ζει το παιδί τους. «Ξεκίνησε ο πρώτος, του έριξε την πρώτη γροθιά και μετά τον κάνανε τσουβάλι στις κλωτσιές, στις γροθιές. Από θαύμα ζει» λέει η μητέρα του 16χρονου Αχιλλέα. «Με καλαμάκι πίνει νερό. Έχει χτυπηθεί πάρα πολύ στο πρόσωπο με βία. Φοβήθηκα με αυτό που είδα» λέει ο πατέρας.

Ο λόγος του ξυλοδαρμού φαίνεται να ήταν για μια κοπέλα. «Η παραβατική παρέα παίρνει τον κολλητό του γιου μου που τα έχει με την κοπέλα και αρχίζουν και βρίζουν τα παιδιά. Και λέει ο γιος μου ''σταμάτα το αυτό που κάνεις'', στο ''σταμάτα το'' λοιπόν εστιάζει στον γιο μου και ''άμα σε βρω και θα σε σκίσω'' λέει η μητέρα του 16χρονου.

Πατήσια: Στο νοσοκομείο 11χρονος που ξυλοκοπήθηκε μέχρι λιποθυμίας

Στην παρέα του θύματος εκείνη την ώρα ήταν κι ένας ανήλικος από την παρέα των παραβατικών, ο οποίος «παγίδευσε» τον 16χρονο σύμφωνα με τη μητέρα του. «Του λέει του γιου μου ''μην μπλέκεις με αυτούς, τους ξέρω είναι φίλοι μου, θα σε βρουν έξω και θα σε σαπακιάσουν στο ξύλο, μη μπλέκεις''. Ο Αχιλλέας του λέει ''τι προτείνεις να κάνω'' και λέει αυτός ''πήγαινε να τους βρεις, να ζητήσεις συγνώμη'' και λέει ο γιος μου ''θα τους ζητήσω συγνώμη'' και πάει για να το λήξει αυτό κι εκεί κάνει το μοιραίο λάθος και πάει σαν πρόβατο στη σφαγή και αντικρίζει 20 άτομα» εξηγεί η μητέρα.

«Τον χτύπησαν με σιδερογροθιά»

Εκτός από τον Αχιλλέα, βάναυσα χτυπήματα από την ίδια συμμορία δέχθηκε και ο 15χρονος φίλος του, ο οποίος πήγε μαζί του για να τον υπερασπιστεί.

Όπως λέει ο πατέρας του 15χρονου θύματος, «τα χτυπήματα τα δέχθηκε κυρίως στο πρόσωπο με σιδερογροθιά κατά πάσα πιθανότητα». «Πολύ φοβάμαι ότι είναι μια αγριότητα η οποία δυστυχώς προέρχεται απο την κακή διαχείριση των γονέων προς τα παιδιά τους. Σκοπός μας δεν είναι να τημωρηθούν, σκοπός μας είναι να συναιτιστούν. Αυτά τα παιδιά είναι παραβατικά και πρέπει να κοιτάξουμε γιατί είναι παραβατικά» εξήγησε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό έγινε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Παρασκευής σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας, στην πλατεία Υπαπαντής και μάλιστα μπροστά στα μάτια πολιτών. Οι περαστικοί βγήκαν από τα καταστήματα και άρχισαν να τρέχουν προς την πλατεία, ενώ άλλοι κάλεσαν την αστυνομία.

Η αστυνομία μετά από αναζητήσεις κατάφερε και εντόπισε τους τρεις 15χρονους δράστες, ενώ συνέλαβε και τους γονείς τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Οι ανήλικοι συνελήφθησαν με την κατηγορία των επικινδυνων σωματικών βλαβών και οι γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Όλοι αφέθησαν ελεύθεροι με προφορική εντολή και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top