Γιώργος Καραϊβάζ: Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του

Η σύζυγος του θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας

Έφτασαν στα δικαστήρια οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ - Βίντεο star.gr

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έφτασαν πριν από λίγο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι δύο κατηγορούμενοι για εμπλοκή στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πριν δύο χρόνια. Τα δύο αδέλφια αναμένεται να αντικρούσουν όσα τους καταλογίζονται στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος τους κατά τη διάρκεια των απολογιών τους.

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Είναι όλα ένα καλοστημένο σίριαλ»

Αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και θα απολογηθούν ενώπιον του 30ου Τακτικού Ανακριτή μετά το ένταλμα σύλληψης. Κατηγορούνται ως δράστες της μαφιόζικης επιχείρησης που οργανώθηκε για τη δολοφονία του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο στις 9 Απριλίου 2021.

Η στιγμή που οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Καραϊβάζ φτάνουν στα δικαστήρια - Intimenews

Αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξοπούλου, μαζί με τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα θα δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. 

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν σήμερα για να απολογηθούν τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία Καραϊβάζ - Eurokinissi

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν σήμερα για να απολογηθούν τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία Καραϊβάζ - Eurokinissi

Γιώργος Καραϊβάζ: «Τα δύο αδέλφια αρνούνται την κατηγορία»

Σύμφωνα με την συνήγορο του 40χρονου και του 48χρονου αδελφού του, Αθανασία Σταυρή, οι δύο κατηγορούμενοι αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές για τους εντολείς της. Η συνήγορος σε δήλωσή της χαρακτήρισε «ασύνδετα μεταξύ τους» όσα καταγράφονται στην δικογραφία σε βάρος των εντολέων της, αναφέροντας ότι τα δύο αδέλφια βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης με «λογικά άλματα».

Καραϊβάζ: «Θα ήταν ζωντανός αν δεν τον είχαν προδώσει επίορκοι αστυνομικοί»

Όπως ανέφερε η κ. Σταυρή: «Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο».

Οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ δηλώνουν αθώοι - Intimenews

Οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ δηλώνουν αθώοι - Intimenews

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στην οποία φαίνεται να περιγράφεται η δράση και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στην δολοφονία, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται να είχαν χρησιμοποιήσει λίγες ημέρες πριν την δολοφονία καρτοκινητά τηλέφωνα - φαντάσματα, έχοντας βάλει σε παύση τα δικά τους. Τα εν λόγω, αποκαλούμενα και «πακιστανικά τηλέφωνα» δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά μετά τη δολοφονία.

«Γι΄αυτό του έκλεισαν το στόμα» - Το ρεπορτάζ του Καραϊβάζ στην εκπομπή

Παράλληλα, φέρονται να είχαν λάβει μέτρα για τη διαφυγή τους από το σημείο που «γαζώθηκε» ο δημοσιογράφος αλλά και να είχαν μελετήσει το σημείο ιδιαίτερα προσεκτικά.

Οι δύο κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι όλα είναι ένα «καλοστημένο σίριαλ και ότι κατηγορούνται δύο αθώοι - Eurokinissi

Οι δύο κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι όλα είναι ένα «καλοστημένο σίριαλ και ότι κατηγορούνται δύο αθώοι - Eurokinissi

Δολοφονία Καραϊβάζ: Θα έδινε το όνομα αρχινονού της Greek Mafia

Το πιο πιθανό είναι η διαδικασία να διαρκέσει αρκετή ώρα. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται ότι μετά τους ισχυρισμούς που θα προβάλλουν θα κληθούν να απαντήσουν σε δεκάδες ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top