Ευθανασία στο λευκό τιγράκι που βρέθηκε έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

«Έσπαγαν τα πλευρά του ακόμα και με μικρές κινήσεις»

Ευθανασία έγινε τελικά στη Χασίγια, το λευκό τιγράκι που βρέθηκε παρατημένο στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Οι κτηνίατροι που το παρακολουθούσαν έκριναν ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη και κατέληξαν σε αυτή την απόφαση. 

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποχαιρέτησε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας τη μικρή Χασίγια με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook. 

Σύμφωνα με την ανάρτηση, στη λευκή τίγρη έγινε ευθανασία, καθώς τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε δεν της έδιναν πολλά περιθώρια.

Θλίψη για τη μικρή Χασίγια - Έγινε ευθανασία στο λευκό τιγράκι

Πώς βρέθηκε όμως το λευκό τιγράκι στο Αττικό Πάρκο

Όσον αφορά στο πώς βρέθηκε το άτυχο ζώο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κι αν υπάρχουν κάποια στοιχεία για το ποιος το άφησε εκεί, ο κ. Λεσουέρ είπε πως έχει κάποιες πληροφορίες από ανώνυμα τηλεφωνήματα που έλαβε, τις οποίες θα καταθέσει στην εισαγγελία. 

Αττικό Πάρκο: Αισιόδοξα τα νέα για το λευκό τιγράκι – Απόλαυσε τον ήλιο

«Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που τα εμπορεύεται. Εάν μπείτε στο ίντερνετ, υπάρχουν sites που πουλάνε λευκές τίγρεις. Και αν ρωτήσεις πώς θα το παραλάβεις σου λένε να μην ανησυχείς και ότι θα το παραλάβεις στην πόρτα σου. Άρα αυτό το παράνομο εμπόριο γίνεται με ανθρώπους και με ζώα, με όλα. Αν πάτε στο Σχιστό γίνεται παράνομο εμπόριο άγριας πανίδας», κατέληξε ο κ. Λεσουέρ.

Η ασθένεια της μικρής Χασίγια

Ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε στην κατάσταση υγείας της Χασίγια, υποστηρίζοντας πως το μικρό τιγράκι υπέφερε από πόνους. 

To λευκό τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δεν τα κατάφερε και της έγινε ευθανασία - Facebook

To λευκό τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δεν τα κατάφερε και της έγινε ευθανασία - Facebook

«Καταρχάς να διευκρινίσω ότι το τιγράκι ήταν περίπου τεσσάρων μηνών, εμείς το βρήκαμε περίπου 3 μηνών. Κάναμε μεγάλες προσπάθειες με δική μας πρωτοβουλία και με πρωτοβουλία κέντρων του εξωτερικού που ήρθαν σε επαφή μαζί μας. πήραν όλοι με τη σειρά τους τον ιατρικό φάκελο, έναν ιδιαίτερα πλούσιο φάκελο, και η απόφασή τους ήταν ομόφωνη. Τα κέντρα αυτά του εξωτερικού είναι κέντρα φιλοξενίας και όχι περιθάλψεως, ειδικεύονται περισσότερο για ζώα που έχουν κατασχεθεί από τσίρκα, από ζώα που ήταν σε ιδιωτικές συλλογές», είπε ο κ. Λεσουέρ και συνέχισε:

Λευκό τιγράκι: Όλα «δείχνουν» ευθανασία - «Κάθε ανάσα, ένας αφόρητος πόνος»

«Το ζώο έπασχε από αυτό που λέγεται μεταβολική νόσος των οστών. Από τη στιγμή που γεννήθηκε αυτό το ζώο έπασχε από οστεοπόρωση. Με κάποιές κινήσεις έσπαγαν ακόμη και τα πλευρά της. Αυτό το ζώο δεν ήταν δικό μας, το βρήκαμε εμείς, το δηλώσαμε αμέσως στο Δασαρχείο, στην Ιατρική υπηρεσία, στην αστυνομία και από εκεί και πέρα περιμέναμε τις δικές τους ενέργειες. Αυτό που κάναμε εμείς, η ευθύνη που είχαμε ήταν να κάνουμε όσο μπορούσαμε τη ζωή της πιο εύκολη. Οι αναλύσεις και τα ραντεβού που έπρεπε να γίνουν για να παρθούν τα MRI εξετάσεις δεν γίνονταν από την μία μέρα στην άλλη. Περιμέναμε ακόμα και δύο βδομάδες για τις εξετάσεις».

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, τα κόκκαλα της Χασίγια έσπαγαν με την παραμικρή κίνηση - Facebook

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, τα κόκκαλα της Χασίγια έσπαγαν με την παραμικρή κίνηση - Facebook
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top