Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα - Η πρόβλεψη για το Πάσχα

Τι υποστηρίζουν οι μετεωρολόγοι

Άστατος αναμένεται ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ήδη από την Κυριακή των Βαΐων έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές κυρίως στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν, την Κυριακή του Πάσχα ο υδράργυρος θα ανέβει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και ο καιρός θα είναι σύμμαχος στο παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία. 

ΕΜΥ: Ο καιρός τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

Τη Μεγάλη Δευτέρα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε Θεσσαλία, κεντρική Μακεδονία, Σποράδες, Εύβοια και βόρειο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτη το βράδυ.

Τη Μεγάλη Τρίτη αναμένονται νεφώσεις στα ανατολικά και νότια της χώρας, ενώ από το απόγευμα και μετά θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

Τη Μεγάλη Τετάρτη οι νεφώσεις θα περιοριστούν αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία αναμένονται και στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο Καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η εικόνα του καιρού αλλάζει ριζικά από την Κυριακή 9 Απριλίου με έντονα φαινόμενα. Ωστόσο τα έντονα φαινόμενα αναμένονται να υποχωρήσουν έως τη Μεγάλη Τετάρτη.

Καιρός: Αγριεύει πάλι από σήμερα – Τι προβλέπεται για το Πάσχα

Το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός αλλάζει και πάλι, προς το καλύτερο αυτή τη φορά καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή μεταξύ 18 και 22 βαθμούς Κελσίου.

Από τη μεριά του, ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός είπε πως η αστάθεια του καιρού μπορεί να συνεχιστεί και μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, καθώς τα δεδομένα είναι ακόμα ρευστά. Τα έντονα φαινόμενα θα κορυφωθούν τη Μεγάλη Πέμπτη ενώ ολόκληρη τη Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός θα είναι άστατος.

Τέλος, ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε ότι όπως όλα δείχνουν η Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσει με ήλιο όμως ο καιρός θα γίνει βροχερός. Αν και είναι νωρίς για να έχουμε ασφαλή δεδομένα, όλα δείχνουν βελτίωση των καιρικών συνθηκών στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top