Zήνα Koυτσελίνη: Πώς έζησα το θαύμα σε μία κρίσιμη καμπή της ζωής μου

«Ο Γέροντας Κύριλλος μου φώτισε τη ζωή», είπε συγκινημένη η παρουσιάστρια

Zήνα Koυτσελίνη: Πώς έζησα το θαύμα από τον χαρισματικό Γέροντα Κύριλλο / «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Το δικό της θαύμα μοιράστηκε η Ζήνα Κουτσελίνη με τους τηλεθεατές της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα». Ένα θαύμα «ολοζώντανο», με την Παναγία, από τον χαρισματικό Γέροντα Κύριλλο, ο οποίος «έφυγε» πριν από 11χρόνια.

Zήνα Κουτσελίνη: Ποιον θεωρεί μεγάλο νικητή της χρονιάς

Σαν χθες, 30 Μαρτίου, πριν από 11χρόνια, εκοιμήθη ο Γέροντας Κύριλλος, ηγούμενος της Μονής του Οσίου Δαυίδ.

 χαρισματικό Γέροντα Κύριλλο που «έφυγε» πριν από 11χρόνια.

Χαμογελαστός και λουσμένος στο φως, ακόμη και όταν ήταν ανήμπορος σε αμαξίδιο, ο Γέροντας Κύριλλος λειτουργούσε και συλλειτουργούσε μέχρι το τέλος της ζωής του

«Λουσμένος στο φως ήρθε σε όνειρό μου και μού έφερε την Παναγιά κοντά μου», είπε η Ζήνα Κουτσελίνη που θέλησε να μοιραστεί το δικό της θαύμα από τον Γέροντα Κύριλλο.

Όλα ξεκίνησαν ένα πρωϊνό όταν οδηγούσε με το αυτοκίνητο της. Όπως περιγράφει, «ήταν 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού, και είχα τρία παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο - την κόρη μου και δυο συμμαθήτριές της. Κάποια στιγμή, μια κοπέλα χωρίς να δει πετάχτηκε στη λεωφόρο και αν έτρεχα λίγο παραπάνω θα έβρισκε ακριβώς στο πίσω κάθισμα εκεί όπου βρίσκονταν τα τρία παιδιά.

Εκείνη την ώρα ένιωσα ότι σταμάτησε η ζωή μου. Φρόντισα και βρήκα τον Ηγούμενο της Μονής Οδίου Δαυίδ Γέροντα Γαβριήλ για να εξομολογηθώ», είπε η Ζήνα Κουτσελίνη.

Ζήνα Κουτσελίνη: Η κρίσιμη καμπή στη ζωή της 

Στο μεσοδιάστημα, όμως, μέχρι να πάει στο μοναστήρι που μέχρι τότε ήταν κλειστό λόγω κορωνοϊού, δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Εκεί είναι πια που η ψυχή μου δεν αντέχει τίποτα. Δε μπορώ να σηκωθώ, δεν μπορώ να κάνω εκπομπή, δεν μπορώ να κάνω ξανά τίποτα.

Ένα βράδυ προτού επισκεφθεί το μοναστήρι, η Ζήνα Κουτσελίνη προσευχήθηκε να βρει τη δύναμη να καταφέρει να κάνει το ταξίδι, στο οποίο θα πήγαινε και η χήρα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου.

«Ξαφνικά στον ύπνο μου, κι ενώ πριν είχα προσευχηθεί "Σήκωσε με Θεέ μου το πρωϊ να καταφέρω να πάω στο μοναστήρι", άκουσα μια φωνή να μου λέει "Ζήνα, μη φοβάσαι, από εδώ και πέρα θα είμαι εγώ στη ζωή σου, και θα είμαι για πάντα". Όταν γύρισα, είδα δίπλα μου την εικόνα της Παναγίας. Όλα αυτά, συνέβησαν στο όνειρό μου».

Συγκλονισμένη η παρουσιάστρια της αγαπημένης εκπομπής του Star έστειλε μέσα στη νύχτα μήνυμα στον Γέροντα της Μονής για το θαύμα που βίωσε.

«Γέροντα, η Παναγιά ήταν δίπλα μου το βράδυ, μού μιλούσε. Ποια είναι αυτή η Παναγία... Η μορφή της εικόνας είναι σαν παλιά, ξεθωριασμένη» του είπε. 

Zήνα Koυτσελίνη: Πώς έζησα το θαύμα από τον χαρισματικό Γέροντα Κύριλλο

Η απάντηση δόθηκε την επόμενη μέρα, όταν έφθασε στο μοναστήρι και έμεινε έκθαμβη μπροστά σε αυτό που αντίκρυσε. Η μορφή της Παναγίας που είχε δει στον ύπνο της, δίπλα στο καντηλάκι του κεκοιμημένου Γέροντα Κύριλλου. 

Ο Γέροντας Κύριλλος, που δεν τον είχα γνωρίσει, μου έδειξε ότι η πίστη μας είναι ζωντανή. Η Παναγιά είναι εκεί για τον καθ'ένα από εμάς, συνοδοιπόρος μας, αρκεί να ζητήσουμε τη βοήθεια της

«Με αυτόν τον τρόπο ο Γέροντας Κύριλλος μου φώτισε τη ζωή», είπε συγκινημένη.

Η εκπομπή ετοίμασε ένα αφιέρωμα στον χαρισματικό Γέροντα, το οποίο περιλαμβάνει μάλιστα και ένα μοναδικό ντοκουμέντο, το οποίο προβάλλεται για πρώτη φορά.

 Χαρισματικός Γέροντας Κύριλλο που «έφυγε» πριν από 11χρόνια

Στο ντοκουμέντο αυτό, το οποίο εμπιστεύθηκαν στις «Αλήθειες με τη Ζήνα» φίλοι της Μονής, βλέπουμε τον Γέροντα Κύριλλο έναν χρόνο πριν από την κοίμησή του, να αφηγείται το συγκλονιστικό όραμα που είδε με την αποκαθήλωση του Ιησού και την ευωδιά που πλημμύρισε το κελί του.

Το αφιέρωμα κάνει αναδρομή στα θαύματα του μακαριστού Γέροντα και φιλοξενεί τη μαρτυρία ιερωμένων και πνευματικών του τέκνων που αφηγούνται τα θαυμαστά που έζησαν δίπλα του.

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top