Προαστιακός: Οι επιβάτες επιστρέφουν αλλά στα τελευταία βαγόνια

Οι πρώτες αντιδράσεις των επιβατών μετά την τραγωδία των Τεμπών

Οι πρώτες αντιδράσεις των επιβατών του προαστιακού μετά την τραγωδία των Τεμπών / Βίντεο από ΕΡΤ

Τρένα και προαστιακός ξεκίνησαν κάποια δρομολόγια σήμερα, 22 ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός και προτιμά να κάτσει στα πίσω βαγόνια, αφού το σημάδι της σιδηροδρομικής τραγωδίας έχει μείνει ανεξίτηλο.

Στις ράγες ξανά τα τρένα και ο προαστιακός – Ποια δρομολόγια ξεκίνησαν

Η ΕΡΤ και η εκπομπή «Συνδέσεις» βρέθηκε στον συρμό του προαστιακού που εκτελούσε νωρίς το πρωί το δρομολόγιο Πειραιάς - Αεροδρόμιο και κατέγραψε τις αντιδράσεις του κόσμου.

Με την ελπίδα ότι οι εγγυήσεις για την ασφάλεια των μετακινήσεων που έχουν δοθεί από τις αρμόδιες Αρχές θα ισχύουν είναι οι πρώτοι επιβάτες που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν σήμερα τον προαστιακό για κοντινές και μακρινές μετακινήσεις.

τρένα

Οι πρώτοι επιβάτες μπήκαν στα βαγόνια του προαστιακού μετά την τραγωδία των Τεμπών - Eurokinissi

«Τα Τέμπη δε θα ξεχαστούν εύκολα - Τουλάχιστον έτσι ελπίζω»

«Είναι κακό στη χώρα μας που πρέπει να φτιάχνονται τα πράγματα όταν γίνονται τραγωδίες» δήλωσε μια νεαρή κοπέλα η οποία νιώθει ανασφάλεια σε σχέση με το παρελθόν. Μιλώντας για τη σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη και πώς επηρέασε τον κόσμο επισήμανε ότι «ο κόσμος είναι μουδιασμένος».

«Εάν παρατηρήσετε κανείς δεν είναι στα πρώτα βαγόνια γιατί φοβούνται. Ήταν τραγικό και δε θα ξεχαστεί εύκολα, τουλάχιστον έτσι ελπίζω» ανέφερε η κοπέλα μεταφέροντας το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των επιβατών του προαστιακού.

Το γεγονός ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που επιλέγει να μετακινηθεί στα τελευταία βαγόνια δείχνει πόσο έχουν επηρεαστεί όλοι από το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς.

Τρένα: Τα νέα μέτρα ασφαλείας 

Η επανεκκίνηση των δρομολογίων έγινε με μειωμένα δρομολόγια και χαμηλότερες ταχύτητες, με μέγιστο όριο ταχύτητας τα 80 χλμ.

Το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων, συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα για τα μέτρα ασφαλείας.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

  • Μείωση ταχύτητας: 80 χλμ σε προαστιακούς/εμπορευματικούς -100 χλμ σε επιβατικές αμαξοστοιχίες
  • Σταδιακή εγκατάσταση από την Hellenic Train καταγραφικού στις αμαξοστοιχίες με δυνατότητα καταγραφής επικοινωνιών καμπίνας μεταξύ των μηχανοδηγών και του προσωπικού κυκλοφορίας του ΟΣΕ (σταθμάρχες, ρυθμιστές κυκλοφορίας και τηλεδιοικητές).
  • Αναβαθμίζονται οι υποδομές με ολοκλήρωση των έργων σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης του κύριου άξονα ενώ άμεσα πρόκειται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ανάταξη και συντήρηση των σηράγγων. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top