Ο Ιταλός πρόεδρος της Hellenic Train είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία

Η αντίδρασή του στο δυστύχημα των Τεμπών

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τους ανθρώπους της Hellenic Train. Ο Ιταλός πρόεδρος της εταιρίας είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

Ανατροπή στον ΟΣΕ: Ποια δρομολόγια δε θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη

Ο ισχυρός άντρας των μεταφορών, όπως περιγράφεται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο μηχανικός και καθηγητής Dario Lo Bosco, είχε συλληφθεί το 2015 για δωροδοκία, όσο ήταν πρόεδρος του ιταλικού σιδηροδρομικού δικτύου 

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της la repubblica, είχε κατηγορηθεί ότι πήρε μίζα 58.650 ευρώ από την αγορά αισθητήρα για τα τρένα.

Hellenic Train: Για δωροδοκία είχε κατηγορηθεί ο Ιταλός πρόεδρος

Το 2017 καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε 4 χρόνια και 2 μήνες φυλάκισης και τρία χρόνια μετά, το 2020 αθωώθηκε στο Εφετείο, λίγους μήνες πριν αναλάβει τη Hellenic Train. 

O Lo Bosco που έχει περάσει από διάφορες διευθυντικές θέσεις στον δημόσιο τομέα στην Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, μετά την τραγωδία των Τεμπών, είχε έρθει στην Ελλάδα μόνο για λίγες ώρες, ενώ τις συναντήσεις με τους εργαζομένους και την κυβέρνηση έχει αναλάβει ο διευθύνων σύμβουλος Maurizio Capotorto.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top