Τέμπη: «Ράγισαν» καρδιές στην κηδεία της Φραντσέσκας

Το τελευταίο «αντίο» στο κορίτσι με την αγγελική φωνή

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 20χρονης Φραντζέσκας που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Βίντεο από εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Στην τελευταία της κατοικία οδηγήθηκε σήμερα η 20χρονη Φραντζέσκα με την αγγελική φωνή που παράλληλα με τις σπουδές της, είχε όνειρα για μια καριέρα στο τραγούδι. Όλα τερματίστηκαν με τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

 

Τέμπη: «Ελπίζω μόνο η Φραντζέσκα να μην υπέφερε όταν "έφευγε"»

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε, σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, η κηδεία της νεαρής φοιτήτριας που βρισκόταν στα πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Πανόραμα Θεσσαλονίκη. Η Φραντζέσκα έχασε τη ζωή της τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου και για την αναγνώριση της, χρειάστηκε οι συγγενείς της να δώσουν DNA.

Σήμερα η κηδεία της Φραντζέσκας με την υπέροχη φωνή που ονειρευόταν μια καριέρα στο τραγούδι / Φωτογραφία από Αλήθειες με τη Ζήνα

Η Φραντζέσκα ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή κι έκανε συχνά αποδράσεις και ταξίδια με το τρένο. Την μοιραία ημέρα ταξίδευε με δύο παιδικές της φίλες που επίσης σκοτώθηκαν. Μάλιστα, η φοιτήτρια είχε ειδοποιήσει τους γονείς της να την πάρουν από τον σταθμό μόλις θα έφθαναν στη Θεσσαλονίκη. «Σε μία ώρα φθάνουμε», τους είχε πει. Ο πάτερ που είχε βαπτίσει τις τρεις φίλες κλήθηκε να τελέσει και τις κηδείες τους.

Ο πάτερ Νεκτάριος που είχε βαπτίσει τα τρία κορίτσια κλήθηκε να τελέσει τις κηδείες τους / Φωτογραφία από Αλήθειες με τη Ζήνα

«Ελπίζω μόνο να μην υπέφερε την ώρα που "έφευγε"»

Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν τον πόνο της γιαγιάς που σήμερα κήδεψε την εγγονή της. Μιλώντας στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα είχε αναφέε

ι: «Δεν ξαναγυρίζουν πίσω τα παιδιά, δεν υπάρχουν λόγια, οι γονείς υποφέρουν. Όλοι είμαστε χάλια».

«Η εγγόνα μου ήταν ένας άγγελος επί Γης, ένα πολύ αγαπητό πλάσμα... Τραγουδούσε από μικρή, συνέθετε τραγούδια, έγραφε στίχους, ζωγράφιζε. Αχ, τα χεράκια της "έπιαναν", έφτιαχνε πράγματα με πηλό... Πιάνο έμαθε μόνη της, τραγουδούσε μέσα στο σπίτι, από πέντε ετών μάθαινε βιολί. Ήταν πολύ ταλαντούχα, πολύ κοινωνικό παιδί, αγαπούσε όλον τον κόσμο», πρόσθεσε.

Η ευχή της γιαγιά της είναι η Φραντζέσκα να μην υπέφερε την ώρα που «έφευγε» - Βίντεο από Αλήθειες με τη Ζήνα (09/03/2023)

«'Εχω πει στον Θεό, στην Παναγία να τα έχει κοντά της. Μόνο να μην υπέφερε η εγγόνα μου την ώρα που "έφευγε"», είπε απαρηγόρητη η γιαγιά της στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα.

Το νήμα της ζωής της 20χρονης φοιτήτριας κόπηκε πρόωρα στη μοιραία σύγκρουση τρένων στα Τέμπη / Φωτογραφία από Αλήθειες με τη Ζήνα

Υπενθυμίζεται ότι η ταλαντούχα Φραντζέσκα από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης που λάτρευε τη μουσική ήταν φοιτήτρια του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Τέμπη: Η συμβουλή του συντρόφου της που την έσωσε από τον θάνατο

Μάλιστα, πριν τρία χρόνια τραγούδησε με την υπέροχη φωνή της το τραγούδι «Three years later», που σημαίνει τρία χρόνια μετά, ωστόσο τρία χρόνια μετά, δυστυχώς, σκοτώθηκε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Βελτιώνεται η κατάσταση των τραυματιών

Ευχάριστα είναι τα νέα από την πορεία της υγείας κάποιων εκ των τραυματιών - επιβατών του μοιραίου τρένου, οι οποίοι παρουσίαζουν βελτίωση στην υγεία τους. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση πέντε άτομα παραμένουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κι επτά σε απλές κλινικές. Πιο συγκεκριμένα, αποσωληνώθηκαν δύο νεαροί και νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου επίσης νοσηλεύονται επτά άτομα σε απλές κλίνες και δύο σε ΜΕΘ.

Τέμπη: Το έγγραφο με το blanco στην ώρα αναχώρησης των σταθμαρχών

Ακόμα, ο 20χρονος που είναι ο μοναδικός επιζων από το πρώτο βαγόνι ξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλευόταν ένα ακόμα άτομο σε απλή κλινική, ωστόσο πήρε εξιτήριο κι επέστρεψε στην αγκαλιά της οικογένειάς του.

Ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του

Σημειώνεται ότι ένας 20χρονος αποσωληνώθηκε και νοσηλεύεται σε απλή κλίνη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός βρισκόταν στο πέμπτο βαγόνι κατά τη διάρκεια της φονικής σύγκρουσης των τρένων, ενώ μια νεαρή κοπέλα - πολυτραυματίας κι εγκαυματίας - εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Μάλιστα, έχει υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις κι έχει γίνει προσπάθεια αποσωλήνωσης, κάτι που ωστόσο δεν κατέστη δυνατό.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top