«Πάρε όταν φτάσεις»: Συγκινούν μαθητές για την τραγωδία στα Τέμπη

Το μήνυμα παιδιών από το Μεσολόγγι που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Όλα όσα είπε ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου,  Ηλίας Γουβέλης

Βαρύ είναι το πένθος στη χώρα, για τον χαμό δεκάδων ανθρώπων, κυρίως νέων σε ηλικία,  οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική στα Τέμπη.  

Στο Μεσολόγγι, μαθητές του 2ου Γυμνασίου σχημάτισαν με τις τσάντες τους στο προαύλιο του σχολείου τους, τη φράση «Πάρε όταν φτάσεις». Είναι μία από τις φράσεις που έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… Μία φράση που όλοι έχουν ακούσει από τα οικεία τους πρόσωπα όταν ταξιδεύουν, ίσως και η τελευταία που άκουσαν τα θύματα από τους δικούς τους όταν επιβιβάζονταν στο «τρένο του θανάτου». .

Στο Μεσολόγγι, μαθητές του 2ου Γυμνασίου σχημάτισαν με τις τσάντες τους στο προαύλιο του σχολείου τους, τη φράση «Πάρε όταν φτάσεις».

Στο Μεσολόγγι, μαθητές του 2ου Γυμνασίου σχημάτισαν με τις τσάντες τους στο προαύλιο του σχολείου τους, τη φράση «Πάρε όταν φτάσεις».

«Είμαστε πάρα πολύ συγκλονισμένοι. Είναι ανείπωτη θλίψη. Πολύ περισσότερο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που είχε για τους μαθητές αυτό το τραγικό συμβάν, αφού στη συντριπτική πλειονότητα τα θύματα ήταν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι πήγαν να περάσουν το τριήμερο, με όνειρα και ελπίδες, στις οικογένειές τους και χάθηκαν στα συντρίμμια του τραγικού δυστυχήματος», είπε στο star.gr ο διευθυντής τους σχολείου Ηλίας Γουβέλης.

Τέμπη: «Οι τρεις φοιτήτριες από την Καλαμπάκα εξαϋλώθηκαν»

Όπως εξήγησε, την πρωτοβουλία έλαβαν οι μαθητές, αφότου ο ίδιος απευθύνθηκε σε αυτά, εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων.

«Εξέφρασα τη λύπη τη δική μου, καθώς και της κοινότητας των καθηγητών και των μαθητών.  Τόνισα στους μαθητές δύο σημεία. Αυτό που λένε “τύχη”, είναι να μπορεί ο άνθρωπος να απολαμβάνει το αγαθό της ζωής χωρίς τραγικά απρόοπτα, στα οποία πιθανά να είναι παρών ακούσια και να μην κυνηγάει χίμαιρες ή ματαιοδοξίες που έχουν σχέση με τυχερά παιχνίδια κοκ.

μαθητές σχημάτισαν τη φράση «Πάρε όταν φτάσεις», με τις τσάντες τους

Βαρύ είναι το πένθος στη χώρα, για τον χαμό δεκάδων ανθρώπων, κυρίως νέων σε ηλικία, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική στα Τέμπη.

Επίσης, σαν σχολική κοινότητα δεν αποδεχόμαστε στον 21ο αιώνα, τον αιώνα της τεχνητής νοημοσύνης, η κατάληξη ενός ταξιδιού των φίλων, των παιδιών, των αδερφών μας, να έγκειται σε ένα ανθρώπινο λάθος και να χάνονται ζωές γιατί ένα κλειδί δεν γυρίστηκε σωστά».

Τέμπη: «Το παιδί μου πήγε να πάρει νερό την ώρα της σύγκρουσης»

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες μαθητών, φόρος τιμής στους νεκρούς του τραγικού δυστυχήματος, αναπτύχθηκαν και σε άλλα σχολεία.

<>

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top