«Βιώνουμε την απώλεια και τον πόνο» - Ξεσπά ο πατέρας της 14χρονης Γωγώς

«Περιμένω να αποδειχθεί η αλήθεια!», λέει στο Star

Ο πατέρας της 14χρονης Γωγώς που πέθανε μετά από επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου στο Star / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Συγκλονίζει ο πατέρας Βησσαρίωνας για τον θάνατο της κόρης του Γωγώς, που κατέληξε μετά από επέμβαση για τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου. «Για την οικογένειά μας αρχισε να αχνοφαίνεται ένα φως, το οποίο μας δίνει ικανοποίηση», δήλωσε μιλώντας στο Star.

Θεσσαλονίκη: Δίωξη στον γιατρό για τον θάνατο της 14χρονης

«Για την οικογένειά μας άρχισε να αχνοφαίνεται ένα φως, το οποίο μας δίνει ικανοποίηση, χαρά γιατί αρχίζει να ακούγεται πλέον η φωνή μας ότι δε φωνάζουμε 20 μήνες άδικα. Περιμένω από τη δικαιοσύνη που τώρα πήρε μορφή ποινική, αυτή η υπόθεση να αποδειχθεί και η αλήθεια», δήλωσε ο πάτερ Βησσαρίωνας.

Η Γεωργία «έφυγε» από τη ζωή τον Ιούνιο του 2021, λίγες ημέρες μετά από χειρουργική επέμβαση για τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου σε ιδιωτική κλινική. Ήταν μόλις 14 ετών. 

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο πατέρας της 14χρονης Γωγώς που κατέληξε μετά από επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου

«Αυτό που βιώνουμε είναι ο πόνος, η απώλεια, η απουσία», λέει ο πατέρας της Γωγώς

«To παιδί μας οδηγήθηκε στο χειρουργείο, αφού πρώτα πήραμε την υπόσχεση ότι είναι ένα χειρουγείο ρουτίνας και ότι δεν έχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Μετά την επέμβαση και το εξιτήριο από την κλινική, αφού το παιδί μας πονούσε 2-3 μέρες, την Κυριακή, κατέληξε στον ίδιο χώρο της κλινικής. Έκτοτε είμαστε σε έναν συνεχή αγώνα για να αποδείξουμε ότι κάποιος φταίει για όλα αυτά και δυστυχώς αυτό που βιώνουμε είναι ο πόνος, η απώλεια, η απουσία και πολλά ερωτήματα, γιατί;», πρόσθεσε βαθιά συγκινημένος.

Σε βάρος του γιατρού που κατηγορείται για τον θάνατο της 14χρονης Γεωργίας ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση, αλλά και δίωξη για πλαστογραφία και υπεξαγωγή εγγράφων.

«Σύμφωνα λοιπόν με τη δίωξη, η συμπεριφορά του γιατρού τυποποιεί ένα εκ δόλου αδίκημα και όχι μια αμελής συμπεριφορά, όπως χαρακτηρίζεται τις περισσότερες φορές από εισαγγελείς, όταν έχουν να κάνουν με περιπτώσεις ιατρικής αμέλειας. Γι’αυτό και παραγγέλνει τη διενέργεια κυρίας ανακρίσεως», ανέφερε χαρακτηριστικά η δικηγόρος της οικογένειας της Γωγώς, Κική Πακιρτζίδου.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του γιατρού υποστήριξε: «Υπάρχει στην ποινική δίκη το τεκμήριο της αθωότητας καταρχάς. Άρα ο εντολέας μου είναι αθώος, πρώτον. Δεύτερον, η άσκηση ποινικής δίωξης γίνεται με ενδείξεις, όχι αποδείξεις, οι οποίες στη διαδικασία, όχι μόνο στο ακροατήριο ανατρέπονται». 

Η οικογένεια της 14χρονης ζητά σήμερα την παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να πράξει τα δέοντα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top