«Η αδελφή μου άφησε πίσω της ένα παιδί κι εκείνος έπινε τα ποτά του»

Τι λέει η αδερφή της 29χρονης που σκοτώθηκε στο τροχαίο στο Νεοχώρι

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Σόμπολου για την υπόθεση του τροχαίου στο Νεοχώρι στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Αναβίωσε σήμερα στα δικαστήρια η υπόθεση των δύο νέων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας το 2018. Η κατηγορία εναντίον του οδηγού του μοιραίου οχήματος αναβαθμίστηκε σε κακούργημα από πλημμέλημα κάτι που προκάλεσε ένταση έξω από την Εισαγγελία Μεσολογγίου.

 Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας

Η 29χρονη κοπέλα που έχασε τη ζωή της στο μοιραίο τροχαίο

Το τραγικό τροχαίο σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2018. Μια τετραμελής παρέα επέστρεφε από διασκέδαση, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε σε αρδευτικό κανάλι που ήταν κατά μήκος του δρόμου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο επιβαίνοντες. Η 29χρονη Στεφανία ήταν μητέρα και άφησε πίσω της ένα παιδί που ήταν τότε μόλις 8 ετών.

Η 29χρονη Στεφανία ήταν μητέρα και άφησε πίσω της ένα παιδί που ήταν τότε μόλις 8 ετών

Η άτυχη Στεφανία άφησε πίσω της ένα παιδί που ήταν τότε μόλις 8 ετών

Ο συνομήλικος φίλος της βρήκε κι εκείνος τραγικό θάνατο στον δρόμο προς το Νεοχώρι.

 τροχαίο δυστύχημα στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας

Ο 29χρονος που βρήκε τον θάνατο στο τροχαίο

Οι συγγενείς των δυο άτυχων νέων καταγγέλλουν τον οδηγό πως δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει τα δύο παιδιά, ενώ τον κατηγορούν ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Τροχαίο Νεοχώρι: «Η αδερφή μου άφησε πίσω ένα παιδί - Μια συγγνώμη δεν ακούσαμε, έπινε τα ποτά του»

Σύμφωνα με όσα είπε η αδερφή της άτυχης Στεφανίας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Γιώργο Σόμπολο, ο κατηγορούμενος αρχικά είχε ισχυριστεί ότι δεν οδηγούσε εκείνος αλλά η 29χρονη κοπέλα, στην οποία ανήκε το όχημα. Στη συνέχεια όμως ανασκεύασε και παραδέχθηκε ότι εκείνος ήταν ο οδηγός.

Τον κατηγόρησε εξάλλου πως ήταν αμέτοχος θεατής την ώρα του τροχαίου.

«Η Μαρία (σ.σ. το τέταρτο μέλος της παρέας που επέβαινε στο αυτοκίνητο) βγήκε ζωντανή από το τροχαίο και τον βρήκε (τον κατηγορούμενο) απλά να κόβει βόλτες. Της είπε ότι τα παιδιά πνίγηκαν, πως είναι πνιγμένα, χωρίς να έχει βουτήξει για να δει αν τα παιδιά ζούσαν ή όχι. Ο άνθρωπος αυτός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών» είπε μεταξύ άλλων η αδερφή της 29χρονης.

τροχαίο δυστύχημα στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας

Η αδερφή μου άφησε πίσω της ένα παιδί, που σήμερα είναι 12 ετών. Μια συγγνώμη δεν ακούσαμε. Είκοσι μέρες μετά το τροχαίο (ο κατηγορούμενος) ήταν έξω και έπινε τα ποτά του.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η αδερφή μου έχει φύγει. Περιμένω ότι θα γυρίσει. Ηταν στο άσπρο της φέρετρο και της χάιδευα τα χέρια νομίζοντας ότι θα ζεσταθούν τα χέρια της και θα ξυπνήσει», είπε.

«Ο,τι και να γίνει το παιδί μου δε γυρίζει πίσω»

«Αποδεικνύεται ότι οδηγούσε εκείνος (ο κατηγορούμενος). Ζητάμε να αποδοθεί Δικαιοσύνη στη μνήμη των παιδιών» δήλωσε στην κάμερα της εκπομπής ο πατέρας της άτυχης Στεφανίας.

«Ο,τι και να γίνει το παιδί μου δε γυρίζει πίσω» προσέθεσε συντετριμμένος.

τροχαίο δυστύχημα στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας

Τροχαίο Νεοχώρι: Ένταση στα δικαστήρια 

Επεισόδια σημειώθηκαν στο μεταξύ μετά την αποδοχή της εισαγγελικής πρότασης να δικαστεί ο κατηγορούμενος για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα.

Οι συγγενείς των θυμάτων στο άκουσμα της ανακοίνωσης της έδρας ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και στη συνέχεια βγήκαν στο προαύλιο της Εισαγγελίας όπου σημειώθηκε ένταση και διαπληκτισμός με τους συγγενείς του κατηγορούμενου.

τροχαίο δυστύχημα στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top