Υπόθεση Πάτρας: Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η ανακοίνωση Κούγια - Στη φυλακή η κατηγορούμενη

Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Αλέξης Κούγιας / Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πραγματοποιεί ο δικηγόρος της κατηγορούμενης για την υπόθεση της Πάτρας, Αλέξης Κούγιας, μετά και τη δεύτερη προσωρινή κράτησή της για τον θάνατο των παιδιών της.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ποινικολόγος αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι θα ζητήσει «μεγάλη χρηματική ικανοποίηση και από όλους όσους Εισαγγελείς και Δικαστές την κατέστρεψαν».

Η ανακοίνωση Κούγια

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του δικηγόρου της κατηγορουμένης, Αλέξη Κούγια αναφέρει μεταξύ άλλων:

(...) η κα (...) με πρωτοβουλία του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλέξη Κούγια θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά του ελληνικού κράτους, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, των Εισαγγελέων Ελευθεριάνου και Μαστραντωνάκη και των Δικαστών Σαλάππα και Τζωρτζάτου, (...).

(...)δεν διενέργησαν ούτε νεκροψία, ούτε νεκροτομή, αλλά μόνο από μεταθανάτιες φωτογραφίες και ένα πανάκι μωρού που τους παρέδωσε η δήθεν δολοφόνος (...), δηλαδή η δήθεν δολοφόνος τούς παρέδωσε η ίδια το μέσον, με το οποίο δήθεν σκότωσε το παιδί της, άσκησαν παράνομη ποινική δίωξη στη δυστυχή και ανυπεράσπιστη στην κυριολεξία κα κατηγορουμένη (...).

(...)αποφάσισαν την προσωρινή της κράτηση και την έκλεισαν παρανόμως στις φυλακές, χωρίς να συντρέχει ουδεμία από τις προϋποθέσεις της προσωρινής κρατήσεως.(...).

(...)Η κα κατηγορούμενη εκτός της προσφυγής  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγει και στην ελληνική Δικαιοσύνη με αγωγές κακοδικίας, ζητώντας μεγάλη χρηματική ικανοποίηση και από όλους όσους Εισαγγελείς και Δικαστές την κατέστρεψαν.»

Ο Αλέξης Κούγιας / Φωτογραφία Intime, Κώστας Τζούμας

Προφυλακιστέα η μητέρα

Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα κρίθηκε προφυλακιστέα και για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της, της Μαλένας και της Ίριδας. Ουσιαστικά, πρόκειται για δεύτερη προφυλάκιση, δεδομένου ότι ήδη έχει προφυλακιστεί αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας. 

Πάντως, η μαραθώνια απολογία της κατηγορούμενης μητέρας, σημαδεύτηκε από απρόοπτα, διακοπές και ένταση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η 34χρονη ξέσπασε σε κλάματα τόσο την ώρα που απαντούσε στις ερωτήσεις των εισαγγελέων, όσο και στο άκουσμα της απόφασης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top