Όλυμπος: Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης 41χρονου ορειβάτη

Δυστυχώς εντοπίστηκε νεκρός σε χαράδρα

Κόβει την ανάσα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική από την επιχείρηση διάσωσης του 41χρονου ορειβάτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο ανήμερα των Χριστουγέννων

Οι δύο φίλοι ορειβάτες όταν τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία στον Όλυμπο

Ο 41χρονος είχε πάει μαζί με έναν φίλο του στο βουνό για να ανέβουν στην κορυφή του Μύτικα. Όμως, άγνωστο πώς, έπεσε σε χαράδρα βάθους 600 μέτρων και κατέληξε πριν προλάβουν να τον απεγκλωβίσουν οι διασώστες. 

Ο φίλος του είχε μείνει πίσω και τον περίμενε να γυρίσει, όμως εκείνος αργούσε και γι’ αυτό ανησύχησε κι άρχισε να τον ψάχνει. Τον εντόπισε στην χαράδρα κι αμέσως ειδοποίησε τις αρχές για βοήθεια. 

Όλυμπος: Ανασύρθηκε νεκρός ο ορειβάτης που είχε εντοπιστεί σε χαράδρα

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, της 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας, στελέχη της Πυροσβεστικής από το Λιτόχωρο και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. 

Ο 41χρονος ήταν έμπειρος ορειβάτης, μέλος του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ιτέας - Κίρρας και στο ενεργητικό του είχε καταφέρει να σηκώσει τη σημαία του συλλόγου στην κορυφή Elbrus του Καυκάσου, σε ύψος 5.642 μέτρων. Τότε, είχε λάβει εύσημα από τους φίλους της ορειβασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top