Όλυμπος: Ανασύρθηκε νεκρός ο ορειβάτης που είχε εντοπιστεί σε χαράδρα

Πολύωρη επιχείρηση της πυροσβεστικής

Αγωνία για ορειβάτη που έπεσε σε χαράδρα του Ολύμπου / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ο ορειβάτης που είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του σε χαράδρα βάθους 600 μέτρων στον Όλυμπο ανασύρθηκε νεκρός ύστερα από πολύωρη επιχείρηση.

Στην πολύωρη επιχείρηση συμμετείχαν διασώστες από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Λιτόχωρο, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και ένα ελικόπτερο Super Puma.

Το ελικόπτερο αυτό μετέφερε τον άντρα στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου. Εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. 

Το σημείο όπου έπεσε ο άτυχος άντρας είναι περίπου 200 μέτρα από την κορυφή του Ολύμπου. 

Η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος: 

Απογευματινές ώρες χθες, Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2022, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για τον εντοπισμό άνδρα στην περιοχή Στεφάνι Λούκι στο όρος Όλυμπος, έπειτα από πτώση του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με τρία (3) οχήματα και συγκεκριμένα, οι Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου καθώς και της 2ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε αγνοούμενος ορειβάτης στον Όλυμπο

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν τον άνδρα, πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2022 με Ε/Π Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον εντόπισαν χωρίς αισθήσεις, τον ανέσυραν στο Ε/Π και στη συνέχεια ο άνδρας διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Συνδρομή στην επιχείρηση παρείχε η Ε.Ο.Δ.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες, σήμερα Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2022.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top