Οι δύο φίλοι ορειβάτες όταν τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία στον Όλυμπο

Έμπειρότατος ήταν ο άτυχος 41χρονος ορειβάτης

Τραγικό επίλογο είχε η ανάβαση στον Όλυμπο για ορειβάτη που είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του σε χαράδρα βάθους 600 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρός ύστερα από πολύωρη επιχείρηση.

Όλυμπος: Ανασύρθηκε νεκρός ο ορειβάτης που είχε εντοπιστεί σε χαράδρα

Ο ορειβάτης που ανέβηκε χθες στον Όλυμπο με φίλο του, εντοπίστηκε νεκρός, μια «ανάσα» από την κορυφή.

O άτυχος ορειβάτης ήταν 41 ετών. Έμπειρος, με πολλές ώρες ορειβασίας στο ενεργητικό του.

Ήταν μέλος του ορειβατικού συλλόγου Χιονοδρόμων Ιτέας-Κίρρας και αποτελούσε έναν από τους πλέον διακεκριμένους ορειβάτες, καθώς είχε ανέβει μεταξύ άλλων και στην οροσειρά του Καυκάσου.

Ο 41χρονος, συνεπώς, μόνο τυχαίος ορειβάτης δεν ήταν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είχε ανέβει κι άλλες φορές στον Όλυμπο.

Τα πλάνα από παλαιότερο βίντεο ορειβατικής αποστολής στο Έβερεστ συγκλονίζουν. Διακρίνονται ο άτυχος 41χρονος μαζί με τον φίλο του, ο οποίος χθες στον Όλυμπο, ειδοποίησε τις Αρχές και τα σωστικά συνεργεία.

ορειβάτης Όλυμπος

Τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία στον Όλυμπο, όταν οι δύο φίλοι συμμετείχαν σε ορειβατική αποστολή στο Έβερεστ- Στα αριστερά ο άτυχος 41χρονος μαζί με τον συνάδελφό του / screenshot από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε αγνοούμενος ορειβάτης στον Όλυμπο

Στην πολύωρη επιχείρηση συμμετείχαν διασώστες από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Λιτόχωρο, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και ένα ελικόπτερο Super Puma.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top