Μάρα Ζαχαρέα: Λόγια καρδιάς για τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» έκανε ένα αφιέρωμα στην «ΕΛΠΙΔΑ»

Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» έκανε ένα αφιέρωμα στην «ΕΛΠΙΔΑ». Το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» μοιράζεται την αλήθεια του, σε ένα 3ωρο αφιέρωμα στο έργο ζωής, που προσφέρει για περισσότερα από 30 χρόνια! Μικροί ήρωες και γονείς- «φύλακες άγγελοι» με ελπιδοφόρα χαμόγελα, αφηγούνται ιστορίες ζωής, που λυτρώνουν και διδάσκουν.

Η Μάρα Ζαχαρέα έστειλε το δικό της μήνυμα για την ΕΛΠΙΔΑ και την κυρία Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη:

«Ελπίδα είναι η πίστη που διαθέτει κάποιος ότι έχει τον τρόπο και τη θέληση να πετύχει τους στόχους του και πάει μαζί με το όραμα που σημαίνει πυξίδα, φως και κινητήρια δύναμη για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε και τα δυο στη φαρέτρα της. Μαζί της και άλλες άξιες γυναίκες που στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ίδρυσαν την ΕΛΠΙΔΑ και έφεραν την αυγή μιας κοινωνικής Άνοιξης, καλύπτοντας τότε το σοβαρό κενό της ελληνικής Πολιτείας. 

Το σωματείο ΕΛΠΙΔΑ όλα αυτά τα χρόνια έχει διαθέσει περισσότερα από 50.000.000 για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου. Έχουν αποθεραπευτεί πάνω από 1.200 παιδιά από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Η νοσηλεία είναι εντελώς δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής. Ο σύλλογος με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο και σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα, για την υγεία των παιδιών, επενδύει διαρκώς στην επιστημονική έρευνα. 

Θα ήθελα να σταθώ λίγο στην κυρία Βαρδινογιάννη, την οποία έχω τη χαρά και την τιμή να τη γνωρίζω δεκαετίες. Δεν έχω δει άνθρωπο τόσο αφιερωμένο στον στόχο του. Να μην υπολογίζει τον εαυτό του και την προσωπική κούραση. Τόσο αφιερωμένο στο να μοιράζει καλοσύνη, χαρά και αισιοδοξία.

Ακόμα κι αν δεν σε γνωρίζει, σου απευθύνεται με τόση ευγένεια που σε κάνει να αισθάνεσαι ξεχωριστός. Είναι μία γυναίκα διεθνώς αναγνωρισμένη, πρέσβυς της Ουνέσκο, με πολλά βραβεία και διακρίσεις στο ενεργητικό της, με επιστέγασμα το βραβείο «Νέλσον Μαντέλα». Όμως, το πιο σημαντικό που έχει κατακτήσει είναι να την ξέρει όλη η Ελλάδα με το μικρό της όνομα. Να λες «κυρία Μαριάννα» και να γνωρίζουν όλοι που αναφέρεσαι. Έχει εξελιχθεί σε καλή νεράιδα για τη χώρα μας, βοηθώντας συνεχώς πολλούς συμπολίτες μας κι ας μην το λέει.

Θα κλείσω με μία δική της φράση: «Η ζωή ενός και μόνο παιδιού αξίζει να αγωνίζεσαι» και η κυρία Μαριάννα έχει αγωνιστεί και με το παραπάνω!».

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top