Καλάθι του Άη Βασίλη και για τα e-shop παιχνιδιών

«Ο κόσμος θα δει χαμηλότερες τιμές. Θα μπορεί να τις συγκρίνει»

Όλα όσα είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών & Αμαξών, Ιωάννης Παπαδόπουλος (Σ.Ε.Β.Π.Π.Α)

Για το «καλάθι του Άη Βασίλη», μέτρο που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις 14 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου μίλησε στο star.gr ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, πρ. του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών & Αμαξών, εκτιμώντας ότι κερδισμένοι θα βγουν τόσο οι καταναλωτές, όσο και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που θα πάρουν μέρος.

«Ο κόσμος θα δει χαμηλότερες τιμές από αυτές που υπάρχουν τώρα και θα μπορεί να τις συγκρίνει κιόλας. Αυτός είναι ο σκοπός που γίνεται το «καλάθι του του Άη Βασίλη», όπως έγινε και με τα σούπερ μάρκετ.

παιχνίδια

«Για τα μικρά καταστήματα παιχνιδιών δεν είναι υποχρεωτική η ένταξη στο καλάθι, αλλά προαιρετική». (φωτ. αρχείου unsplash)

Οι τιμές θα πρέπει να είναι χαμηλότερες», είπε.

Άδωνις για Καλάθι του Άη Βασίλη: Δε θα είναι τσουρούτικο, θα γίνει χαμός!

Όπως πρόσθεσε, θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε επιχειρηματία το εύρος της έκπτωσης στην οποία θα προχωρήσει για τα προϊόντα, τα οποία θα εντάξει στο «καλάθι του Άη Βασίλη». 

«Συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις λειτουργεί και ο ανταγωνισμός και λειτουργεί πάντα υπέρ του καταναλωτή. Θεωρώ ότι αυτό θα λειτουργήσει με θετικό πρόσημο σε ό,τι αφορά στα καταστήματα, για να ανεβάσουν τη δουλειά τους και για τον καταναλωτή καθώς θα έχει καλύτερες τιμές».

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

«Το καλάθι του Άη Βασίλη», θα ισχύει από τις 14 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου (φωτ. αρχείου unsplash)

Το «καλάθι του Άη Βασίλη», όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, θα περιλαμβάνει 10 κατηγορίες παιχνιδιών.

«Θα έχει επιτραπέζια, παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και αξεσουάρ, βρεφικά είδη, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας, όπως τουβλάκια για να κάνουμε διάφορες συνθέσεις, τηλεκατευθυνόμενα οχήματα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια, όπως μπάλες παιδικές μπασκέτες, τέρματα, λούτρινα, αλλά και μουσικά παιχνίδια», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Καλάθι του Άη Βασίλη: Ποιες αλυσίδες παιχνιδιών θα συμμετέχουν

Το ειδικό σήμα, με το καλάθι και τον Άγιο Βασίλη 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, θα υπάρχει ένα ειδικό σήμα το οποίο θα μπαίνει τόσο στον χώρο πώλησης των προϊόντων, στο ράφι, όσο και στην είσοδο του καταστήματος. 

«Το σήμα θα είναι σε εμφανές σημείο και θα έχει τον κατάλογο των προϊόντων και τις τιμές που συνθέτουν το καλάθι του Άη Βασίλη. Υπάρχει μία μακέτα με ένα καλάθι και έναν Άγιο Βασίλη. Έχουμε πάρει την έγκριση. Θα τυπωθούν καρτελάκια και ο κατάλογος που θα αναρτηθεί έξω από το κατάστημα. Όλα αυτά τα καρτελάκια θα τα προμηθεύονται από τον Σύνδεσμο οι ενδιαφερόμενοι», είπε. 

To σήμα για το Καλάθι του Άη Βασίλη

Ειδικό σήμα θα έχει το καλάθι των παιχνιδιών, το οποίο ονομάζεται «καλάθι του Άη Βασίλη»

Όπως εξήγησε, το καλάθι θα μπορεί να το φτιάξει ο κάθε ιδιοκτήτης μόνος του, ωστόσο αν πρόκειται για μεγάλο κατάστημα, θα πρέπει μία φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη μέχρι τις 11:00, να αναρτά στην πλατφόρμα e- καταναλωτής τι περιλαμβάνει το καλάθι, δηλ. τα προϊόντα και τις τιμές. Αντίστοιχα, οι ιδιοκτήτες των μικρότερων καταστημάτων, θα πρέπει να κάνουν το ίδιο στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

αρκουδάκι λούτρινο

(φωτ. αρχείου unsplash)

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο «καλάθι του Άη Βασίλη», θα μπορούν να πάρουν μέρος και τα e-shop των καταστημάτων παιχνιδιών, που θα πρέπει στην προκειμένη περίπτωση να αναρτήσουν το ειδικό σήμα, διαδικτυακά, ενώ θα υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά για την τήρηση των προβλεπόμενων.

«Οι επιχειρήσεις που θα πάρουν μέρος στο «καλάθι του Άη Βασίλη», θα έχουν την υποχρέωση να έχουν σε απόθεμα τα συγκεκριμένα προϊόντα. Φυσικά για να βάλει κάποιος το «καλάθι» θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες. Διαφορετικά θα υπάρχει πρόστιμο. Θα βγαίνει και η μονάδα ελέγχου, η ΔΙ.ΜΕ.Α. η οποία θα κάνει ελέγχους και θα βλέπει αν τηρούνται αυτά που έχουμε πει», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top