Προσφυγικά: Προφυλακιστέος ο 27χρονος μετά την απολογία του

Φέρεται να είναι μέλος της οργάνωσης που έκανε την επίθεση στη Real Group

Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την επιχείρηση στα Προσφυγικά

Προφυλακιστέος μετά την απολογία του κρίθηκε ο 27χρονος που είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στα Προσφυγικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Προσφυγικά: Αρχηγός της οργάνωσης «Χιλιάδες Ήλιοι Της Νύχτας» ο 27χρονος

Ο 27χρονος φέρεται να είναι μέλος της οργάνωσης «Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας» η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για σειρά επιθέσεων μεταξύ αυτών και την επίθεση στα γραφεία της Real Group τον περασμένο Ιούλιο.

Μία σύλληψη για τον εμπρησμό στη Real - Η ανάρτηση Χατζηνικολάου

Τα αδικήματα που του αποδίδονται είναι μεταξύ άλλων ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη κατ´ εξακολούθηση και από κοινού, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο, εμπρησμός από πρόθεση με κίνδυνο για πρόσωπα και πράγματα κατ´ εξακολούθηση και από κοινού.

«Χίλιοι Ήλιοι Της Νύχτας»: Οι έξι επιθέσεις που πραγματοποίησε

Η οργάνωση «Χίλιοι Ήλιοι Της Νύχτας» τα τελευταία δύο χρόνια σχεδίασε και προέβη στις ακόλουθες κατά χρονική σειρά επιθέσεις:

  • Τοποθέτηση και ενεργοποίηση Αυτοσχέδιου Εμπρηστικού Εκρηκτικού Μηχανισμού σε ATM, πρώτες πρωινές ώρες της 16-7-2020 σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μαρούσι, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του και πρόκληση φθορών στο κατάστημα.
  • Εμπρησμός με χρήση φακέλων με εύφλεκτο υγρό σε δύο ATM , πρώτες πρωινές ώρες της 11-8-2020 σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πεύκη, με επακόλουθο την πλήρη καταστροφή τους.
  • Τοποθέτηση και ενεργοποίηση τριών Αυτοσχέδιων Εμπρηστικών Εκρηκτικών Μηχανισμών, πρώτες πρωινές ώρες της 15-10-2020 σε υποκατάστημα τράπεζας στο Γαλάτσι, συνέπεια του οποίου ήταν η πρόκληση εκτεταμένων φθορών τόσο στο κατάστημα, όσο και σε παρακείμενη πολυκατοικία.
  • Τοποθέτηση και ενεργοποίηση Αυτοσχέδιου Εμπρηστικού Εκρηκτικού Μηχανισμού, πρώτες πρωινές ώρες της 2-7-2021 σε είσοδο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στην Αθήνα, καθώς και εμπρησμό δύο σταθμευμένων οχημάτων έμπροσθεν του καταστήματος, με αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένων φθορών.
  • Τοποθέτηση και ενεργοποίηση Αυτοσχέδιου Εμπρηστικού Εκρηκτικού Μηχανισμού και αποτυχημένη ενεργοποίηση έτερου όμοιου μηχανισμού, πρώτες πρωινές ώρες της 27-4-2022 σε γραφεία κόμματος στην Πεύκη, γεγονός που προκάλεσε εκτεταμένες φθορές στα γραφεία και σε διπλανό κατάστημα και
  • Τοποθέτηση και ενεργοποίηση Αυτοσχέδιου Εμπρηστικού Εκρηκτικού Μηχανισμού, πρώτες πρωινές ώρες της 13-7-2022 σε κτίριο που στεγάζονται γραφεία μέσου ενημέρωσης στο Μαρούσι, με επακόλουθο την πρόκληση εκτεταμένων φθορών τόσο στα εν λόγω γραφεία, όσο και σε χώρους εταιρείας που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο. Επισημαίνεται ότι η προκληθείσα πυρκαγιά που επεκτάθηκε έως τον τρίτο όροφο, έθεσε σε κίνδυνο υπάλληλο που εγκλωβίστηκε στο χώρο εργασίας της στον 2ο όροφο, έως ότου απεγκλωβίστηκε από πυροσβέστες που προσέτρεξαν στο σημείο.
  • Στην προαναφερόμενη περίπτωση επίθεσης στα γραφεία του μέσου ενημέρωσης, ο 27χρονος ταυτοποιήθηκε ως φυσικός αυτουργός από κοινού με έτερο μέλος της οργάνωσης στο σημείο, τοποθετώντας και πυροδοτώντας τον ανωτέρω μηχανισμό.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top