«Mας είπαν ότι τον χτύπησαν με... παντόφλα. Την επόμενη ημέρα πέθανε»

Ο Πάρης βρήκε τραγικό θάνατο σε δομή ΑμΕΑ στη Θεσσαλονίκη

Συγκλονίζει η μητέρα του Πάρη που κατέληξε σε δομή ΑμΕΑ στη Θεσσαλονίκη / Βίντεο Ant1

«Ραγίζει» καρδιές η μητέρα του Πάρη, του νεαρού που «έχασε» τη ζωή του σε δομή ΑμΕΑ της Θεσσαλονίκης. Αρχικά τους είχαν πει ότι το παιδί χτυπήθηκε από άλλο τρόφιμο της δομής, όμως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι ξυλοκοπήθηκε από υπάλληλο.

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικά ευρήματα σε δομή ΑμΕΑ - Απέκρυψαν θανάτους παιδιών

Ένας χρόνος πέρασε από τον τραγικό θάνατο του 21χρονου Πάρη σε δομή για άτομα με ειδικές ανάγκες στη Θεσσαλονίκη. Η μητέρα του συγκλόνισε μιλώντας για την απώλεια του παιδιού της και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο γιος της έφυγε από τη ζωή: 

Μου στέρησαν τη μυρωδιά του, μου τη στέρησαν μόνο αυτό ήθελα… Είναι ο χρόνος του, αλλά τώρα για μένα δεν έχει σημασία τίποτα, μόνο να ηρεμήσει η ψυχούλα του και να μη συμβεί σε κανένα άλλο παιδί.

«Θα δεχόμουνα την απώλεια του παιδιού μου, αν έφευγε από παθολογικά αίτια αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο… Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος υποτίθεται με νοημοσύνη θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο σε ένα παιδί ανυπεράσπιστο», είπε η γυναίκα μιλώντας στον Ant1.

δομή ΑμΕΑ

Ο 21χρονος Πάρης έχασε τη ζωή του σε δομή ΑμΕΑ στη Θεσσαλονίκη / Ant1

«Προσπάθησαν να μας αποκρύψουν την αλήθεια»

Ο Πάρης ξυλοκοπήθηκε από υπάλληλο της δομής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα. Σύμφωνα με τη μητέρα του, προσπάθησαν να τους αποκρύψουν την αλήθεια, λέγοντάς τους ότι χτυπήθηκε στο κεφάλι από άλλον περιθαλπόμενο.

«Eίχαμε ψευδή ενημέρωση, ότι ο Πάρης μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Παπανικολάου γιατί ένας άλλος περιθαλπόμενος τον χτύπησε στο κεφάλι με παντόφλα και τον πήγαν εκεί για προληπτικές εξετάσεις και μην ανησυχείτε, ήταν οι λέξεις τους. ….Και μετά από 24 ώρες ενημέρωσαν τον σύζυγό μου ότι ο Πάρης έφυγε από τη ζωή», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δομή βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των αρχών καθώς φέρεται να έχει καταγραφεί και άλλος θάνατος παιδιού, βασανισμοί τροφίμων, αλλά και σοβαρές ελλείψεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top