Ισχυρός σεισμός 5,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Κάσσου

Έγινε αισθητός μέχρι την Τουρκία

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, για τον σεισμό στην Κάσσο - ΣΚΑΪ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στον θαλάσσιο χώρο 63 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσσου στη 01:25, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) από την πλευρά του αρχικά έκανε λόγο για σεισμό 6 βαθμών, προτού αναθεωρήσει την εκτίμησή του, κάνοντας λόγο για δόνηση με ισχύ 5,4 Ρίχτερ.

σεισμός Κάσσος

Το επίκεντρο του σεισμού στην Κάσσο

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα παράλια της Τουρκίας. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Λέκκας: «Καμία ανησυχία από τον σεισμό»

«Καμία ανησυχία δεν εμπνέει ο σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην Κάσσο», δήλωσε ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι ο σεισμός είχε μεγάλο εστιακό βάθος (46,9 χιλιόμετρα σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο), το οποίο σημαίνει πως χάνει την «ενέργειά του», άρα δε θα υπάρχει πλούσια μετασεισμική ακολουθία.

Χαρακτήρισε επίσης τον σεισμό, «σεισμό βάθους», το οποίο σημαίνει πως γίνεται αισθητός σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση, άρα είναι φυσιολογικό να τον καταλάβουν ακόμα και στην Αίγυπτο.

Τέλος σημείωσε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο για τσουνάμι, παρ’ ότι το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο είχε εκδώσει προειδοποίηση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top