Θεσσαλονίκη: Τοκογλύφοι απήγαγαν 23χρονο που του είχαν δανείσει χρήματα

«Του δανείσαμε χρήματα, πήρε κρυπτονομίσματα και εξαφανίστηκε»

Τι ισχυρίζονται οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση / Βίντεο Mega

Σοκαριστική είναι η περιγραφή ενός 23χρονου, που, όπως λέει, έπεσε θύμα απαγωγής στα χέρια τοκογλύφων από τους οποίος δανείστηκε χρήματα. Οι κατηγορούμενοι, όμως, δίνουν μια άλλη εκδοχή: ισχυρίζονται ότι επένδυσε τα χρήματα που του δάνεισαν σε κρυπτονομίσματα και μετά εξαφανίστηκε.

Μαρτυρικές στιγμές ισχυρίζεται πως έζησε ένας 23χρονος νεαρός στη Θεσσαλονίκη, όταν μία ομάδα νεαρών τον απήγαγε, τον πήγε σε έρημη τοποθεσία και τον απείλησε με χρήση όπλου επειδή τους χρωστούσε χρήματα. 

Σύμφωνα με το Mega, το θύμα υποστηρίζει ότι δανείστηκε συνολικά 3.000 ευρώ από τους τοκογλύφους και εκείνοι του ζητούσαν πίσω 4.000.

Όταν τους ζήτησε παράταση για να τους αποπληρώσει το χρέος του, εκείνοι, όπως λέει, άρχισαν να τον απειλούν.

«Αρχές Αυγούστου του 2022 συναντήθηκα με τον 21χρονο στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και δανείστηκα εκ νέου το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, με απαίτηση να του επιστρέψω στις 05/09/2022 το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, ζητώντας από μέρους μου παράταση σχετικά με το χρονικό διάστημα αποπληρωμής, χωρίς όμως να γίνει αυτό δεκτό. Μέχρι και τις 07/09/2022 δεχόμουν απειλές μέσω Telegram, όπου μου ανέφερε ενδεικτικά: “θα βρεις τα λεφτά αλλιώς θα μιλήσουν τα όπλα”, “θα έρθω στο σπίτι σου και θα κάνω κακό σε εσένα και την οικογένειά σου”, “θα σε μαχαιρώσω” και “θα σου κόψω τα άκρα”», ισχυρίστηκε ο 23χρονος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Του δανείσαμε χρήματα, πήρε κρυπτονομίσματα και εξαφανίστηκε»

Διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό δίνουν οι δύο κατηγορούμενοι, ένας 21χρονος και ένας 22χρονος.

Ο 21χρονος ισχυρίζεται ότι του δάνεισε τα χρήματα για να τα επενδύσει σε κρυπτονομίσματα και εκείνος εξαφανίστηκε: «Του είπα ότι έχω μάθει ότι χρωστάει και αλλού λεφτά και μου λέει "για να με πιστέψεις ότι θα σου δώσω κεφάλαιο και ότι δεν θα σε κοροϊδέψω πάρε τα κλειδιά από το αμάξι μου". Εγώ του είπα δεν τα θέλω, απλά μη με κοροϊδεύεις και μη με αποφεύγεις. Αυτός μου είπε για να έχουμε φιλική σχέση να πάρω τα κλειδιά του αμαξιού, τα πήρα τα κλειδιά και έφυγα», είπε.

Ο 22χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι τους καθυστερούσε πολύ τα χρήματα, κάτι που έκανε και σε άλλους από τους οποίους είχε δανειστεί: Την ίδια στιγμή, ένας 22χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση τόνισε: «Είχα επενδύσει σε κρυπτονομίσματα πριν δύο μήνες στον 23χρονο και περίμενα να πάρω τα κέρδη μου, τα καθυστερούσε όμως. Και σε άλλους πελάτες τα καθυστερούσε και τους έλεγε ότι στη χειρότερη θα πάρουν το κεφάλαιό τους πίσω. Σε εμένα όμως είχε καθυστερήσει πολύ παραπάνω απ’ ό,τι έλεγε και κάθε φορά μου τα άλλαζε, ότι η πλατφόρμα δεν τον άφηνε να πάρω τα κέρδη μου».

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά πέντε άτομα για εκβίαση από κοινού, τελεσθείσα και σε απόπειρα, τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση, αρπαγή από κοινού καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top