Βίντεο ντοκουμέντο: Τους έστειλαν στον θάνατο με 9 μποφόρ στο Αιγαίο

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις στο Αιγαίο

Βίντεο ντοκουμέντο με μετανάστες να θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο με 9 μποφόρ / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις στο Αιγαίο εκ μέρους της Τουρκίας, την ώρα που εξακολουθεί να στέλνει μετανάστες, οι οποίοι θαλασσοπνίγονται στα ταραγμένα νερά. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσίασε βίντεο - ντοκουμέντο της σημερινής τραγωδίας.

Επεισόδιο ανοικτά της Σάμου με την τουρκική ακτοφυλακή

Την ώρα που η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Αιγαίο, κανένας από τους εννέα μετανάστες που διασώθηκαν από τους Έλληνες λιμενικούς δεν είχε μαζί του σωσίβιο, παρόλο που έπνεαν άνεμοι ακόμα και 9 μποφόρ.

 Μεταναστευτικό Αιγαίο

 

Οι άνθρωποι με καταγωγή από την Αίγυπτο, το Ιράν και το Αφγανιστάν εντοπίστηκαν σε βραχονησίδα στο στενό του Καφηρέα, στα ανοιχτά της Εύβοιας. Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι στο σκάφος που βυθίστηκε επέβαιναν άλλοι 59, οι οποίοι αγνοούνται. 

Όμως αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό. Το πρωί σκάφος του λιμενικού επιχείρησε να διασώσει μετανάστες στα ανοιχτά της Σάμου και αυτή η τουρκική ακταιωρός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, προσπαθώντας να το εμβολίσει, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού, η ακταιωρός έκανε επίδειξη οπλισμού.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top