Συγκλονίζει η Παλιοσπύρου: «Έφτασα στο σημείο να νιώθω ντροπή και ενοχές»

Με πρωτοβουλία της δημιουργείται Μητρώο Εγκαυματιών

Με πρωτοβουλία της Ιωάννας Παλιοσπύρου δημιουργείται Μητρώο Εγκαυματιών, όχι μόνο από δασικές πυρκαγιές, αλλά από οποιαδήποτε αιτία κι αν έχουν προκληθεί τα εγκαύματα. Ο Υπουργός Υγείας μίλησε στο Star και εξήγησε ότι θα καλύπτονται όλα τα έξοδα μέχρι την αποκατάσταση.

Συγκίνησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στη βράβευση της από το ΑΠΘ

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έχει προχωρήσει στη ζωή της μετά την επίθεση που δέχθηκε με το βιτριόλι. Μαχήτρια στη ζωή, πάλεψε και παλεύει σκληρά με τις μνήμες, τον πόνο και τα πολλαπλά χειρουργεία.

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Όμως δεν έμεινε άπραγη. Εκτός από το δικό της πρόβλημα, έσκυψε και σε αυτό των άλλων εγκαυματιών. Διεκδίκησε και πέτυχε για αυτούς οικονομική στήριξη από το κράτος.

«Επειδή εγώ δε θεωρώ ότι αξίζω παραπάνω από τον οποιοδήποτε εγκαυματία και θεωρώ ότι αυτό που γινόταν ήταν άδικο και λάθος. Έφτασα στο σημείο να νιώθω ενοχές και ντροπή, γιατί είτε θέλω είτε δε θέλω η επίθεση πήρε έκταση», ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η ίδια δραστήρια στα social media, δίνει όπως είπε κουράγιο σε ανθρώπους με εγκαύματα και παραδέχεται ότι η αγάπη και η στήριξη του κόσμου τη βοήθησαν να μη χάσει το κουράγιο της.

H αγάπη του κόσμου ήταν σημαντική. Διαφορετικά μπορεί αν ήμουν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με κατάθλιψη και να κοιτάω το ταβάνι.

Ιωάννα Παλιοσπύρου 2

Θάνος Πλεύρης: «Έχουμε πλαίσιο για μητρώο εγκαυματιών με πλήρη οικονομική κάλυψη θεραπειών»

Μιλώντας στο Star, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στο μητρώο εγκαυματιών:

«Πλέον έχουμε ένα πλαίσιο που θα υπάρχει μητρώο για όλους τους εγκαυματίες και παράλληλα μια σειρά από θεραπείες, κρέμες, αλοιφές και επιθέματα, θα καλύπτονται εξ ολοκλήρου, με μια διαδικασία προδιατυπωμένη από τον ΕΟΠΥΥ».

Σύντομα η διαδικασία αποζημίωσης των εγκαυματιών θα γίνει ακόμα πιο εύκολη και δε θα χρειάζεται η έγκριση από επιτροπή.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top