Πρώτο Ένσημο: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις διορθώσεις

Τι πρέπει να κάνουν οι ωφελούμενοι

Επιδότηση 14.800 ευρώ σε άνεργους για δημιουγία επιχειρήσεων προωθεί η ΔΥΠΑ / Βίντεο από STAR

Άνοιξε η πλατφόρμα της ΕΡΓΑΝΗ, σήμερα, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, για να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις για το «Πρώτο Ένσημο» και το ανοικτό πρόγραμμα 150.000 θέσεων εργασίας, το οποίο «τρέχει» από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

270.000 περισσότερες προσλήψεις από αποχωρήσεις το επτάμηνο του 2022  

Το πληροφοριακό σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό έως και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου. Τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ αποκαλύπτουν ότι ένα ποσοστό ωφελούμενων – ενταγμένων στο «Πρώτο Ένσημο» με το Πρόγραμμα 150.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, δεν έχει προβεί στην υποβολή της ηλεκτρονική αίτηση - υπεύθυνης δήλωσης αποδοχής ένταξής τους στο Πρόγραμμα. Τονίζεται ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έγκαιρη υποβολή της αίτησης, ώστε να καταστεί δυνατή και σε αυτούς η καταβολή της προβλεπόμενης επιδότησης.

Πρόγραμμα επιχορήγησης νέων επιχειρηματιών - Ξεκινούν οι αιτήσεις

Η αίτηση υποβάλλεται στη διεύθυνση https://supportemployees.services.gov.gr. Η πρόσβαση πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

Στο 12,6% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούλιο 

Σημειώνεται ότι το ΕΡΓΑΝΗ θα είναι, επίσης, διαθέσιμο για διορθώσεις, δεδομένου του όγκου των αιτημάτων από επιχειρήσεις και ωφελούμενους που είναι ενταγμένοι στο Ανοιχτό Πρόγραμμα 150.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας ή στο Πρώτο Ένσημο, για διόρθωση του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και προκειμένου για την καταβολή της επιδότησης από το υπουργείο Εργασίας Υποθέσεων. 

Ποιες διορθώσεις μπορούν να γίνουν 

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να διορθώσουν το πιστωτικό ίδρυμα και τον τραπεζικό τους λογαριασμό (ΙΒΑΝ), υποβάλουν ορθή επανάληψη της σχετικής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης ένταξης στο αντίστοιχο πρόγραμμα. 

Οι ωφελούμενοι νέοι που επιθυμούν να διορθώσουν το  πιστωτικό ίδρυμα και τον τραπεζικό τους λογαριασμό (ΙΒΑΝ), υποβάλουν ορθή επανάληψη της σχετικής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης αποδοχής για την ένταξή τους στο πρόγραμμα Πρώτο Ένσημο

Πρόγραμμα επιχορήγησης νέων επιχειρηματιών - Ξεκινούν οι αιτήσεις

Σημειώνεται ότι οι ορθές επαναλήψεις των ΙΒΑΝ από τους δικαιούχους στο πλαίσιο των ανωτέρω προγραμμάτων αφορούν επιδοτήσεις που θα καταβληθούν στους δικαιούχους και σε κάθε περίπτωση δεν αφορούν σε επιδοτήσεις που έχουν ήδη καταβληθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top