Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές έχει αυξηθεί το ιικό φορτίο

Σταθερά κινείται η Αττική

Κορωνοϊός: Σε Ποιες Περιοχές Έχει Αυξηθεί Το Ιικό Φορτίο

Αυξητικές τάσεις αναφορικά με το ιικό φορτίο του κορωνοϊού παρατηρήθηκαν στα λύματα αρκετών περιοχών της χώρας, ενώ την ίδια στιγμή θετικά φαίνονται τα στοιχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορωνοϊού στα αστικά λύματα έξι εκ των δώδεκα περιοχών που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 5-11 Σεπτεμβρίου, σε σχέση με την εβδομάδα 29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου. Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τέσσερεις από τις δώδεκα περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο.

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Κέρκυρα (+31%), στην Ξάνθη (+87%), στην Αλεξανδρούπολη (+98%), στη Λάρισα (+135%) και στο Βόλο (+165%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Ιωάννινα (+12%).

Κορωνοϊός: Πτώση του ιικού φορτίου σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα - Σταθερά κινείται η Αττική

Πτωτικές τάσεις διαπιστώθηκαν στην Πάτρα (-38%), στο Ηράκλειο (-40%) και στον 'Άγιο Νικόλαο (-68%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (-27%). Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αττική (-9%) και στα Χανιά (-9%).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top