Κύθηρα: Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Αγία Πελαγία

Αναμένεται δύσκολη νύχτα

Φωτιά Τώρα Στα Κύθηρα
 Φωτογραφία: kythera.news.gr

Σε ύφεση είναι πλέον η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 6/9 σε δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς της Αγίας Πελαγίας και της Αγίας Αναστασίας Κυθήρων.

 

 

Η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη και κατευθυνόταν νοτιοδυτικά προς τον οικισμό της Αγίας Αναστασίας.

φωτιά Κύθηρα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική επιχειρούν 45 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δέκα οχήματα, καθώς και 12 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα από αέρος, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. 

Στην κατάσβεση συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, κινητοποιήθηκαν ώστε να μεταβούν ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Νεάπολης Λακωνίας, 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δέκα οχήματα, από τις Π.Ε. Λακωνίας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Στην Αγία Αναστασία το ενεργό μέτωπο

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στο σημείο βόρεια- βορειοδυτικά της Αγίας Αναστασίας, όπου η φωτιά καίει ακόμα σε δυσπρόσιτη ρεματιά. Για την ώρα, δεν απειλείται ο οικισμός ούτε κατοικίες της περιοχής.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για τα Κύθηρα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Πυρκαγιάς για σήμερα 6/9, τα Κύθηρα βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο στην κατηγορία 3, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, το νησί θα βρίσκεται και αύριο στο ίδιο επίπεδο κινδύνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top