Φωτιά στη Φέριζα: «Δε μου βγαίνει από το μυαλό ότι είναι εμπρησμός»

Απειλήθηκαν σπίτια, είπε στο star.gr ο πρόεδρος του οικισμού Νέας Φέριζας

Όλα όσα είπε ο πρ. του οικισμού Νέας Φέριζας, Γιάννης Πρέκας

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στον Σαρωνικό και συγκεκριμένα στους οικισμούς της Φέριζας και του Άγιου Παντελεήμονα, οι οποίοι και εκκενώθηκαν μετά την αποστολή SMS 112 στους κατοίκους από την Πολιτική Προστασία.

«Η φωτιά ξεκίνησε στις 10:45. Η μισή περιοχή, που απειλήθηκε από τη φωτιά έχει εκκενώσει τα σπίτια του. Αυτήν τη στιγμή οι φλόγες έχουν πέσει. Για την ώρα, δεν υπάρχει κάποια απειλή στην περιοχή μας. Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικά οχήματα και 2 ελικόπτερα. Ενεργό μέτωπο υπάρχει προς τον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου», είπε στο star.gr ο πρόεδρος του οικισμού Νέας Φέριζας, Γιάννης Πρέκας.

Φωτιά Νέα Φέριζα

Οι φλόγες απείλησαν σπίτια στον οικισμό της Νέας Φέριζας

φωτιά στην Νέα Φέριζα


Στην Ανάβυσσο έχουν διατεθει΄από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, 30 οχήματα και 63 αστυνομικοί, οι οποίοι συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών. 
Μέχρι στιγμής απομακρύνθηκαν προληπτικά 26 πολίτες από 15 σπίτια. 

Όπως εξήγησε η φωτιά ξέσπασε σε οικόπεδο στην οδό Νικάνθης.

«Μέσα είχε δύο πεύκα και έναν θάμνο. Κάηκαν και με τον βοριά που πνέει στην περιοχή, που είναι αρκετά δυνατός, κινήθηκε η φωτιά προς την Ανάβυσσο. Αυτή την στιγμή πνέουν άνεμοι. Στο δικό μας το κομμάτι έχει περάσει η φωτιά από την περιοχή μας. Από όσο βλέπω υπάρχουν μικρές εστίες, οπότε δεν απειλείται κάτι αυτή τη στιγμή στην Φέριζα. Νωρίτερα, όμως, απειλήθηκαν αρκετά σπίτια», πρόσθεσε.

Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά στη Φέριζα

«Η περιοχή κάηκε ολοσχερώς πριν από δύο χρόνια»

Σύμφωνα με τον κ. Πρέκα, η φωτιά δεν είχε μεγάλη ένταση και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κάτοικοι είχαν καθαρίσει μόνοι τους, τα χόρτα στα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα.

«Κυρίως στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου ο κόσμος είχε προβλέψει να καθαρίσει μόνος του τα χόρτα στα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα, επειδή έχουν ξαναζήσει το ίδιο φαινόμενο πριν από δύο χρόνια, οπότε πέρασε η φωτιά από εκεί, αλλά πέρασε από καθαρά σημεία οπότε δε δημιουργήθηκε μεγάλης έντασης πυρκαγιά», είπε.

Εναέρια μέσα στη φωτιά στην Νέα Φέριζα

Εναέρια μέσα στη φωτιά στην Νέα ΦέριζαΚαπνοί στην Νέα Φέριζα

Φωτιά στη Φέριζα: Ανοικτό το ενδεχόμενο εμπρησμού

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού.

«Δε μου κολλάει ότι δεν έχουν καθαρίσει τα δάση σε μία περιοχή που ήδη κάηκε πριν από δύο χρόνια και ακόμη θεωρείται πυρόπληκτη. Η φωτιά δεν είχε να κάψει τίποτε άλλο, παρά μόνο χαμηλή βλάστηση. Ξέσπασε πάλι στο σημείο που βρίσκονται ένα - δύο πεύκα, από τα ελάχιστα έχουν απομείνει στην περιοχή μας...

 

 

Δε μου κολλάει και δε μου βγαίνει από το μυαλό ότι είναι εμπρησμός… Ότι δεν κάθονται και κοιτάζουν τον άνεμο πού φυσάει και λένε αφού φυσάει από εδώ και θέλουμε να κάψουμε 2 χλμ πιο κάτω κάτι, ότι πρέπει να ξεκινήσουμε τη φωτιά από αυτό το σημείο, ώστε να την πάει ο άνεμος εκεί», εκτίμησε ο κ. Πρέκας μιλώντας στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top