Σάμος: Πατέρας 2 παιδιών ο Έλληνας που σκοτώθηκε στην πτώση του ελικοπτέρου

Ήταν μόλις 49 ετών ο άτυχος απόστρατος πιλότος

Αυτός ήταν ο άτυχος Έλληνας μεταφραστής που σκοτώθηκε - Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της συντριβής του ελικοπτέρου στη Σάμο. Ο Έλληνας μεταφραστής που έχασε τη ζωή του ήταν απόστρατος πιλότος και είχε δύο παιδιά. Ήταν μόλις 49 ετών.

Σάμος: Συγκλονίζει ο μηχανικός που διασώθηκε - Πώς συνετρίβη το ελικόπτερο

Ο άτυχος απόστρατος πιλότος εργαζόταν πλέον ως μεταφραστής, βοηθώντας στην επικοινωνία των πληρωμάτων με το κέντρο επιχείρησης. Είχε καταγωγή από την Πρέβεζα ενώ ήταν πατέρας δύο παιδιών. Του έκαναν ΚΑΡΠΑ επί περίπου μία ώρα, όμως, δυστυχώς δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Νεκρός εντοπίστηκε και ο 55χρονος Ρουμάνος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου. 

Το τέταρτο μέλος του πληρώματος, μολδαβικής καταγωγής εντοπίστηκε σώο στην ξηρά. «Μια ριπή ανέμου μας έφερε τούμπα», φέρεται να ανέφερε ο Μολδαβός μηχανικός που διασώθηκε μετά την πτώση.

Πτώση ελικοπτέρου σε Σάμο: Εντοπίστηκε σώος ο τέταρτος αγνοούμενος

Το μοιραίο ελικόπτερο ανετράπη κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Σάμο, στην περιοχή Άγιος Μηνάς, στη θάλασσα βόρεια του Παλαιοχωρίου κατά τη διάρκεια της υδροληψίας.

Όμως στο σημείο οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς, με ανέμους που έφταναν σε ένταση τα 6-7 μποφόρ. Σε αυτές τις συνθήκες, η άτρακτος του ελικοπτέρου δέχθηκε ισχυρούς κλυδωνισμούς από τους υψηλούς κυματισμούς, με συνέπεια να πέσει στη θάλασσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top