Πτώση ελικοπτέρου σε Σάμο: Εντοπίστηκε σώος ο τέταρτος αγνοούμενος

Νεκρά δύο άλλα μέλη του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου

Ο Ρουμάνος πιλότος είναι καλά στην υγεία του - Χωρίς τις αισθήσεις τους τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Τραγικός είναι ο απολογισμός της συντριβής του ελικοπτέρου που επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς στη Σάμο καθώς δύο από τα μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους. Ο πιλότος διασώθηκε και είναι καλά στην υγεία του. Επιπλέον εντοπίστηκε σώο στην ξηρά και το τέταρτο μέλος του πληρώματος, μολδαβικής καταγωτής. Κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την ακτή.

Σάμος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά - Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί

Ο πιλότος έδωσε πληροφορίες για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο ώστε να βοηθήσει στις ενέργειες έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ δύο από τους επιβαίνοντες που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή, παρά τις προσπάθειες για ανάνηψη στη ξηρά μεταφέρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους στο νοσοκομείο όπου και κατέληξαν.

Το ελικόπτερο τύπου Mi 8 επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε σε δασική περιοχή στο Παλαιοχώρι Σάμου. Τα ίχνη του ελικοπτέρου, το οποίο ήταν μισθωμένο από την Μολδαβία, χάθηκαν στην περιοχή του Αγίου Μηνά βόρεια του Παλαιοχωρίου.

Η πτώση του ελικοπτέρου συνέβη τη στιγμή που προσπαθούσε να αντλήσει νερό από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα διασώθηκε ο Μολδαβός μηχανικός ενώ βγήκε ζωντανός στη στεριά και ο Μολδαβός πιλότος. Νεκροί είναι ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης και ο Έλληνας μεταφραστής.

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης. Το αεροσκάφος απογειώθηκε άμεσα από τη Σκύρο ώστε να σπεύσει στο σημείο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top