Κορωνοϊός: Χωρίς καραντίνα οι τουρίστες με ήπια συμπτώματα

Τι προβλέπει το νέο ΦΕΚ

Παράλληλα υπάρχει «έκρηξη» κρουσμάτων του ιού στη χώρα μας - Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Αλλάζουν τα μέτρα για τους τουρίστες σχετικά με τον κορωνοϊό καθώς δε θα είναι υποχρεωτική η καραντίνα σε αυτούς που είναι θετικοί στον ιό και έχουν ήπια συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικοί.

Κορωνοϊός: Η «έκρηξη» κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία

Συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση που περιγράφει τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου και αυτά προβλέπουν μόνο σύσταση για καραντίνα εάν το επιθυμούν και οι ίδιοι οι τουρίστες.

Επίσης το ΦΕΚ προβλέπει πως οι τουρίστες που είναι θετικοί στον κορωνοϊό θα μπορούν να μετακινούνται με πλοίο, αεροπλάνο ή οποιοδήποτε άλλο μέσο κάνοντας μόνο χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2 ή ΚΝ95).

Κορωνοϊός: Γιατί δε χρειάζεται να γίνει ξανά υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Τι προβλέπει το νέο ΦΕΚ για τη διαχείριση κρουσμάτων σε τουριστικά καταλύματα

Άμεση ενημέρωση του υγειονομικού υπεύθυνου του καταλύματος, ο οποίος φροντίζει να εφαρμοσθούν τα μέτρα για την απομόνωση του ασθενή στο δωμάτιό του. Στον ασθενή χορηγείται χειρουργική μάσκα. Επιπλέον, ενημερώνεται ο ιατρός με τον οποίο συνεργάζεται το τουριστικό κατάλυμα ή, στην περίπτωση που δεν υπάρχει, καλείται ιατρός από δομή υγείας με την οποία έχει διασυνδεθεί το κατάλυμα, για αξιολόγηση του περιστατικού. Ο ιατρός εισέρχεται στο δωμάτιο του ύποπτου κρούσματος εφαρμόζοντας τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας (μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας, προστατευτικά γυαλιά, αδιάβροχες ρόμπες, γάντια).

Κορωνοϊός: Γεμίζουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία - Πόσα παιδιά νοσηλεύονται

Αν ο ασθενής έχει ανάγκη νοσηλείας, διακομίζεται μέσω ΕΚΑΒ (απλό/πλωτό ασθενοφόρο, αεροδιακομιδή) προς την μονάδα υγείας που έχει τις προδιαγραφές να νοσηλεύει ασθενείς με COVID-19 λοίμωξη.

Άμεση ενημέρωση του ΕΟΔΥ από τον υγειονομικό υπεύθυνο του ξενοδοχείου (210 5212054 ή 1135, 24ωρη λειτουργία), αναφορικά με το ύποπτο/επιβεβαιωμένο κρούσμα

Να γίνεται χρήση των δωματίων καραντίνας από θετικά κρούσματα που χρήζουν απομόνωσης, με τη σύμφωνη γνώμη του συνεργαζόμενου με το κατάλυμα ιατρού.

Κορωνοϊός: «Έκρηξη» του ιικού φορτίου στα λύματα - Πού αυξήθηκε 148%

Σε ασυμπτωματικά θετικά άτομα ή όταν έχουν ήπια συμπτωματολογία, που δεν χρειάζεται νοσηλεία, συστήνεται απομόνωση του κρούσματος για 5 ημέρες, η οποία λήγει χωρίς επιπλέον διαγνωστικό έλεγχο. Αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρξει ανάγκη μετακίνησης με μεταφορικό μέσο, αυτή γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση μάσκας προσώπου υψηλής προστασίας (FFP2, KN 95)».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top