Θανάτωση χιμπατζή: Εντοπίστηκαν κενά στα μέτρα ασφαλείας του Αττικού Πάρκου

Τι έδειξαν οι έλεγχοι μετά τον σάλο που προκλήθηκε

Κενά στην ασφάλεια εντόπισαν σήμερα κλιμάκια του υπουργείου Περιβάλλοντος που πήγαν για έλεγχο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, μετά τη θανατωση του χιμπατζή «Μπαζού». Το άγριο ζώο θα μπορούσε πάνω στην έξαρσή του να σκοτώσει άνθρωπο, λένε οι ειδικοί, ενώ οι αντιδράσεις για την κατάληξή του συνεχίζονται και οι φιλόζωοι ζητούν «λουκέτο» στα ζωολογικά πάρκα. O άνθρωπος που ήταν στην ομάδα εξουδετέρωσης του χιμπατζή μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Βαγγελη Γκουμα.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Πυροβόλησαν τον χιμπατζή πριν φτάσει η αστυνομία

Όσο η ομάδα εξουδετέρωσης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου προσπαθούσε να θέσει υπό έλεγχο τον χιμπατζή «Μπαζου», οικογένειες με παιδιά είχαν ήδη αρχίσει να καταφτάνουν στο μέρος. Οι αρμόδιοι, φοβούμενοι τα χειρότερα, πάτησαν τη σκανδάλη 

«Όταν εντοπίσαμε το ζώο, βρισκόταν σε χωράφια εδώ γύρω. Τον περικυκλώσαμε, προσπαθήσαμε να τον φέρουμε πίσω στο πάρκο και όταν είδαμε ότι το ζώο ξαναγυρίζει πίσω και δείχνει στρεσαρισμένο, αποφασίσαμε να το πυροβολίσoυμε», είπε μιλώντας στο Star ο υπεύθυνος θηλαστικών του Αττικού Πάρκου, Μπάλας Αντώνης.

Ο υπεύθυνος Αττικού Ζωολογικού περιγράφει τη θανάτωση του χιμπατζή

Από την πλευρά του, ο εργαζομενιος του υπουργείου Περιβάλλοντο Νίκος Βόκαρης, ισχυρίστηκε ότι ήταν ένας μονόδρομος αυτή η ιστορία, διότι εάν ξέφευγε το ζώο μπορεί να προκαλούσε μια απώλεια σε ανθρώπινη ζωή. «Ας μη βιαζόμαστε, θα έρθει ειδική επιτροπή από την περιφέρεια να αξιολογήσει τις συνθήκες ευζωίας», πρόσθεσε. 

θανάτωση χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Κλιμάκιο εντοπίσε τα κενά στην ασφάλεια

Αν και σε κάποιες ανάλογες περιπτώσεις στο εξωτερικό εγκλωβίζουν τα άγρια ζώα με δίχτυ τα ναρκώσουν, στη συγκεκριμένη περίπτωση κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του ζώου χωρίς αναισθησία, προκαλώντας αντιδράσεις και φέρνοντας εσπευσμένα κλιμάκια του υπουργείου Περιβάλλοντος για αυτοψία.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι θα έπρεπε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας. Να φτιάξει μια περιφερειακή ζώνη, ώστε όταν φύγει ένα ζώο από τον χώρο που διαμένει, να μπορεί να αποκλειστεί σε μια δεύτερη ζώνη, ώστε να μπορεί να ελεγχθεί», πρόσθεσε ο κ. Νίκος Βόκαρης.

Σημειώνεται ότι οι άνθρωποι του πάρκου υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι έπραξαν βάσει διεθνών πρωτοκόλλων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top