Πάτρα: Άρχισε η κόντρα των ιατροδικαστών – Τι απαντά η Τσιόλα στη Μητσέλου

Μπαλάκι οι ευθύνες για τα ευρήματα που δεν εντοπίστηκαν σε Μαλένα και Ίριδα

Όσα ισχυρίστηκε η παθολογοανατόμος Κ. Μητσέλου

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην παθολογοανατόμο, Α. Μητσέλου και στην ιατροδικαστή Α. Τσιόλα για το αν υπήρξαν παραλείψεις και από ποιον στην περίπτωση του θανάτου της Ίριδας. Οι δύο γιατροί πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών η μία στην άλλη, αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσον έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διατάξει έρευνα.

Ξεκίνησε η κόντρα μεταξύ των ιατροδικαστών μετά το πόρισμα που κατέληξε ότι η Μαλένα και η Ίριδα πέθαναν από ασφυξία. 

Μαραθώνια η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου – Τι είπε στους αστυνομικούς

Αγγελική Τσιόλα και Αντιγόνη Μητσέλου, οι οποίες ασχολήθηκαν με τον θάνατο της Ίριδας, βρίσκονται πλέον σε ανοιχτή σύγκρουση, προσπαθώντας να πετάξουν το μπαλάκι των ευθυνών από πάνω τους. 

Η Αντιγόνη Μητσέλου ήταν η παθολογοανατόμος, η οποία είχε καταλήξει ότι η έξι μηνών Ίριδα πέθανε από αγενεσία φλεβόκομβου, ενώ η Αγγελική Τσιόλα ήταν η ιατροδικαστής που συνέταξε το πόρισμα για τον θάνατο του βρέφους, προσθέτοντας σε αυτό ως αιτία θανάτου και το πνευμονικό οίδημα. 

Μητσέλου: «Έχω περιγράψει στην έκθεσή μου τον ασφυκτικό θάνατο»

Την κόντρα άνοιξε η κ. Μητσέλου, μιλώντας στο Live News. Η παθολογοανατόμος από τα Ιωάννινα άφησε αιχμές για την κ. Τσιόλα λέγοντας:

Πάτρα: «Σε λίγο θα μας πουν ότι η Τζωρτζίνα σκότωσε την Ίριδα»

«Η αγενεσία φλεβόκομβου είναι συμπέρασμα παθολογοανατόμου, δεν είναι συμπέρασμα ιατροδικαστή. Ο παθολογοανατόμος είναι μορφολόγος. Βλέπει ευρήματα στο μικροσκόπιο από τα όργανα που του έχουν στείλει και από τα όργανα που έχει εξετάσει. Ο ιατροδικαστής είναι αυτός που αναλαμβάνει να στοιχειοθετήσει τα ευρήματα που έχει μαζί με τα ευρήματα του παθολογοανατόμου.

Εάν η κυρία Τσιόλα δεν μπόρεσε ποτέ να στοιχειοθετήσει αυτά τα ευρήματα δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι δικό της», δήλωσε, τονίζοντας πως η ίδια είχε κάνει λόγο για ασφυξία και πως οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας στο πόρισμά της, συμφωνούν με τα δικά της ευρήματα. 

Μαλένα - Ίριδα: Σοκάρει ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται να έφυγαν από τη ζωή

«Τον ασφυκτικό θάνατο τον έχω περιγράψει στην έκθεσή μου. Υπάρχουν ευρήματα στον εγκέφαλο, το μυοκάρδιο και τους πνεύμονες, τα οποία έχω αναφέρει αναλυτικά. Εγώ ως παθολογοανατόμος δεν μπορώ να γράψω ασφυξία. Την αιτία θανάτου τη γράφει ο ιατροδικαστής, όχι ο παθολογοανατόμος», τόνισε. 

Τέλος, υποστήριξε ότι έμαθε για το ματωμένο πανάκι και για τις αμυχές στο στόμα και τη μύτη της Ίριδας από την τηλεόραση και πως δεν έχει κληθεί έως τώρα να καταθέσει. 

Πάτρα: Η απάντηση της Αγγελικής Τσιόλα

Η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα από την άλλη αρκέστηκε σε μια λακωνική απάντηση στην κ. Μητσέλου. 

Πάτρα: «Ίριδα και Τζωρτζίνα θα μπορούσαν να είχαν σωθεί»

«Έχω να πω μόνο τούτο. Η κυρία Μητσέλου με το εύρημά της, έθεσε από μόνη της αιτία θανάτου (αγενεσία φλεβοκόμβου)», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Αγγελική Τσιόλα

Η Αγγελική Τσιόλα 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, καταγράφονται πλημμέλειες των ιατροδικαστών. 

Αποκάλυψη: Αυτό είναι το πόρισμα των ιατροδικαστών για Μαλένα και Ίριδα

Συγκεκριμένα αναφέρεται στις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν από τις κυρίες Τσάκωνα και Τσιόλα, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διατάξει έρευνα για να ελεχθεί η ορθότητα των αναφορών και των εκθέσεων των δύο ιατροδικαστών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top