Πλήθος κόσμου στην κηδεία της Μαρίνας Λαμπράκη - Πλάκα

Ποιοι πήγαν στο τελευταίο «αντίο» στη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε σήμερα στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία της Μαρίνας Λαμπράκη - Πλάκα. Πλήθος κόσμου από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο έδωσα το παρών στο τελευταίο «αντίο». Η κηδεία της ομότιμης καθηγήτριας ιστορίας της Τέχνης και διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης έγινε σε κλίμα συγκίνησης στο πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας. Tο παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, ενώ στεφάνια κατέθεσαν κορυφαίοι εκπρόσωποι του πολιτικού, πολιτιστικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα που έφυγε ξαφνικά από την ζωή στις 13 Ιουνίου σε ηλικία 83 ετών σημάδεψε με την προσωπικότητα και την δράση της την πολιτιστική ζωή της χώρας μας συνδέοντας το όνομα της με την εθνική πινακοθήκη, όπου υπηρέτησε ως διευθύντρια από το 1992 μέχρι τον θάνατό της.

Πέθανε η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες βρέθηκαν σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για να αποχαιρετίσουν τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, που «έφυγε» από τη ζωή τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, σε ηλικία 83 ετών.

Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα

Ανάμεσα σε αυτούς, η Άντζελα Γκερέκου, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η ιστορικός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, η πρώην υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη με τον σύζυγό της Μίνω Μάτσα και η πρώην βουλευτής, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά.

Άντζελα Γκερέκου στην κηδεία της Λυμπράκη - Πλάκα

Άντζελα Γκερέκου / NDP Photo

Γλύκαντζη Αρβελέρ στην κηδεία της Λυμπράκη - Πλάκα

Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ / NDP Photo

Κεφαλογιάννη - Μάτσας στην κηδεία Λυμπράκη - Πλάκα

Όλγα Κεφαλογιάννη και Μίνως Μάτσας / NDP Photo

Λίνα Μενδώνη στην κηδεία της Λυμπράκη - Πλάκα

Λίνα Μενδώνη / NDP Photo

Λυδία Κονιόρδου στην κηδεία της Λυμπράκη - Πλάκα

Λυδία Κονιόρδου / NDP Photo

Μπαμπινιώτης στην κηδεία της Λυμπράκη - Πλάκα

Γεώργιος Μπαμπινιώτης / NDP Photo

κηδεία Λυμπράκη - Πλάκα

Βασίλης Θεοχαράκης - Μαρίνα Θεοχαράκη / NDP Photo

Φάνη Πάλλη Πετραλιά στην κηδεία της Λυμπράκη - Πλάκα

Φάνη Πάλλη Πετραλιά / NDP Photo

Γκερέκου - Αρβελέρ

Άντζελα Γκερέκου - Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ /  NDP Photo

κηδεία Λυμπράκη - Πλάκα στεφάνια

κηδεία Λυμπράκη - Πλάκα 3

Ποια ήταν η Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα

Η Μαρίνα Λυμπράκη - Πλάκα γεννήθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1959-1964) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο τμήμα στην Κλασική Αρχαιολογία. 

Υπήρξε ομότιμη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών που από το 1992 υπηρέτησε ως Διευθύντια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου.

Επίσης, μεταξύ άλλων, διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού-Παιδείας και Θρησκευμάτων της Υπηρεσιακής κυβέρνησης με Πρωθυπουργό την Βασιλική Θάνου την περίοδο 28 Αυγούστου με 23 Σεπτεμβρίου 2015.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top