Κάρυστος: Άκυρη η κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου από δεξαμενόπλοιο

Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας

Θρίλερ με τους Έλληνες ναυτικούς στον Κόλπο - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star (31/5)

Μέσω της δικαστικής οδού δόθηκε, όπως όλα δείχνουν, η λύση στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί με την κατάσχεση του πετρελαίου στις δεξαμενές του πλοίου «Lana» και στη συνέχεια το ρεσάλτο των Ιρανών «Φρουρών της Επανάστασης» σε δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια στον Κόλπο.

Δεσμεύτηκε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στην Κάρυστο

Χθες, το Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας έκανε δεκτές τις αντιρρήσεις που είχε καταθέσει ο νομικός εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρίας του φορτίου Παναγιώτης Χιωτέλης. Aφορούσαν τις διατάξεις της ανακρίτριας Χαλκίδας, δυνάμει των οποίων είχε γίνει η κατάσχεση και μετάγγιση των 107.000 τόνων ιρανικού πετρελαίου, που το «Lana» μετέφερε στις δεξαμενές του. 

Οι αντιρρήσεις υποβλήθηκαν την Τρίτη και αρχικά η δίκη είχε προσδιοριστεί για σήμερα Πέμπτη, αλλά η διαδικασία επισπεύσθηκε και το δικαστήριο έγινε χθες στη Χαλκίδα.

Η κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου οδήγησε σε μια οργισμένη απάντηση από τις ιρανικές δυνάμεις, οι οποίες κατέλαβαν στη συνέχεια δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια στον Κόλπο, αφού η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα λάβει «τιμωρητικά μέτρα» κατά της Αθήνας.

Το Ιράν άσκησε, επίσης, έφεση κατά της αρχικής δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Reuters, η οποία θα είναι δύσκολο να ακυρωθεί. 

Δεν κατέστη αμέσως σαφές εάν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ ή της Ελλάδας θα αμφισβητούσαν την απόφαση, η οποία δόθηκε στο Εφετείο της περιοχής της Χαλκίδας και το αποτέλεσμα της προσφυγής δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top