Φοιτητικές εκλογές: Στήνονται ξανά κάλπες μετά από τρία χρόνια

Οι φοιτητές ψηφίζουν την Τετάρτη 18 Μαΐου

ΕΚΠΑ

Αύριο, Τετάρτη, 18 Μαΐου, ξαναστήνονται οι κάλπες για τις φοιτητικές εκλογές, όπως αποφάσισε το διαπαραταξιακό συμβούλιο φοιτητών, έπειτα από τρία χρόνια αναβολών εξαιτίας της πανδημίας, για την ανάδειξη των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων.

Τελευταία φορά έγιναν εκλογές στα πανεπιστήμια στις 11 Απριλίου 2019.

«Καρφιά» από ΝΔ για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας νίκησε… τον Τσίπρα

Πέρυσι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, είχε προτείνει την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και τη διεξαγωγή των εκλογών με ενιαίο ψηφοδέλτιο, κάτι που δεν προχώρησε. Άλλωστε δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι είχαν ταχθεί εναντίον της πρότασης. Αίνιγμα παραμένει, αν θα καταφέρουν να ολοκληρωθούν κανονικά οι εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), καθότι εδώ και χρόνια οι διαδικασίες ήταν επεισοδιακές.

Τα συνθήματα των φοιτητικών παρατάξεων 

Με κεντρικό σύνθημα «Επιστρέφουμε», η ΔΑΠ ΝΔΦΚ φιλοδοξεί να διατηρήσει την πρωτιά της στις εκλογές και αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως στόχος είναι «ένα καλύτερο, αναβαθμισμένο και αληθινά προοδευτικό Πανεπιστήμιο, το οποίο θα επενδύει στην ελευθερία, τον πλουραλισμό, την ασφάλεια και την ανεκτικότητα».

«Μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης και ενίσχυσης του αγώνα για τα δικαιώματά των φοιτητών, που βρίσκονται στο στόχαστρο όλων των κυβερνήσεων» ζητά από τους φοιτητές να στείλουν η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» (ΠΚΣ), που έχει ως πρόταγμα «Μόνοι τους και όλοι μας».

foititikes ekloges

Τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές του 2019 κέρδισε η ΔΑΠ ΝΔΦΚ / Πηγή: EUROKINISSI 

«Να υψώσουμε τοίχος στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας που κάποιοι επιθυμούν», τονίζει η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ, η οποία έχει ως σύνθημα «Μαζί, με δημιουργικές πρωτοβουλίες στη γνώση, στο αύριο».

«Ενάντια στο Πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων, των ταξικών φραγμών, της καταστολής» δηλώνει η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (Ε.Α.Α.Κ.) με πρόταγμα «Αντεπίθεση τώρα!».

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 150.000 στις κάλπες

«Ή εμείς ή αυτοί» τα σύνθημα του BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το οποίο επισημαίνει στην ανακοίνωσή του «να συγκροτήσουμε μέτωπο δημοκρατίας εν όψει των φοιτητικών εκλογών που θα σταθεί ανάχωμα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπονομεύουν τις ζωές μας».

Υπενθυμίζεται, ότι δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στις 18 και 19 Μαΐου στα ΑΕΙ και οι φοιτητές ψηφίζουν με το πάσο και την ταυτότητά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top