Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 150.000 στις κάλπες

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διπλασίασε τα μέλη του

Με μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε τους 150.000 πολίτες ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής η εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα και την ανάδειξη νέας κεντρικής επιτροπής.

Ο αριθμός συμμετοχής στην κάλπη εκλογής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσεγγίζει, μπορεί και να υπερβεί τις 150.000, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Ηλίας Νικολακόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποποίησή του για τον τρόπο που διεξήχθη η διαδικασία.

Ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε ότι η ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έληξε στις 21:00, αφότου είχε δοθεί μια ώρα παράταση, ενώ συνεχιζόταν όπου υπήρχαν ουρές με πολίτες που περίμεναν να ψηφίσουν.

Είπε ειδικότερα ότι «η συμμετοχή στην εκλογή του προέδρου, που ήταν ένα βασικό πολιτικό διακύβευμα, διεξήχθη πάρα πολύ καλά».

Επισήμανε ότι «δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να δώσουμε τον ακριβή αριθμό των ψηφισάντων γιατί σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνει χειρόγραφα η καταγραφή των προσερχόμενων. Υπολογίζουμε πάντως ότι ο αριθμός αυτός προσεγγίζει, μπορεί και να υπερβεί τις 150.000». Πρόσθεσε ότι «ακριβή αριθμό θα μπορούμε να δώσουμε μετά από περίπου μιάμιση ώρα και ενδεχομένως μια εκτίμηση για το αποτέλεσμα της κάλπης του προέδρου».

Όσον αφορά στην ψηφοφορία για την εκλογή της ΚΕ επισήμανε ότι αφορούσε ένα συγκεκριμένο και προκαθορισμένο εκλογικό Σώμα, όσους ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έως 21 Μαρτίου. Είπε ότι «τα αποτελέσματα της ΚΕ θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι αύριο, πιθανόν νωρίς το απόγευμα, γιατί με μεγάλο ψηφοδέλτιο και με πολλούς υποψήφιους η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία».

Ο κ. Νικολακόπουλος δήλωσε ότι «είμαστε πάρα πολλοί ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η ψηφοφορία», προσθέτοντας ότι τα όποια μικροπροβλήματα υπήρξαν σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία σχεδόν όλα αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, έστω κι αν αυτό προκάλεσε κάποιες μικρές καθυστερήσεις.

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ επισήμανε ότι τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε για ορισμένες διατάξεις του Καταστατικού που είχαν μείνει εκκρεμείς στη διάρκεια του Συνεδρίου έχουν ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθούν αύριο.

η εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top