Μητέρα 3χρονης Κατερίνας: «Έκαναν αξονική λίγο πριν μπει το παιδί στη ΜΕΘ» 

Δικαίωση ζητά η μητέρα του κοριτσιού - Συγκινήθηκε η Ζήνα Κουτσελίνη

Η μητέρα της 3χρονης Κατερίνας που έφυγε χωρίς σαφή αιτία μετά από δώδεκα μέρες νοσηλείας στη Θεσσαλονίκη «ξεσπά» μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Στρατή Λημνιό. 

Η οικογένεια της Κατερίνας ζητά δικαίωση, καθώς το παιδί μπήκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μόνο με πρησμένο αστράγαλο και πυρετό και έφυγε χωρίς να έχει διαγνωστεί. 

«‘Εχουμε ζητήσει να έχουμε μια συνάντηση με τον κύριο Πλέυρη, ώστε να του πούμε κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζει από την πλευράς μας. Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου προς το παρόν σιωπεί», λέει η μητέρα του παιδιού. 

Θεσσαλονίκη: «Η μητέρα άκουγε 5 διαφορετικές εκδοχές για το τρίχρονο παιδί»

«Ένας εφιάλτης. Νομίζω πως θα ξυπνήσω, θα ανοίξω τα μάτια μου και θα ξυπνήσω. Ο σύζυγος μου είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από μένα, εγώ οφείλω να είμαι πιο δυνατή, έχω ένα μωρό ενός έτους και πρέπει να στηρίξω και αυτό και τον σύζυγο μου. Αξίζει να μάθει όλη η Ελλάδα τι έχει συμβεί, να μη συμβεί σε κανένα άλλο παιδί», δήλωσε αρχικά η μητέρα της 3χρονης. 

«Έκαναν αξονική λίγο πριν μπει το παιδί στη ΜΕΘ» 

Η μητέρα καταγγέλει πως μόνο ειδικευόμενοι γιατροί είδαν το παιδί της και το μόνο που της έλεγαν ήταν ότι «θα έρθει ειδικός να δει το παιδί». 

«Όταν το βράδυ το παιδί μου έκανε 40 πυρετό στον θάλαμο και έψαχνα γιατρό, πολλές φορές δε βρήκα και κανέναν. Η απώλεια αυτή θα μας κυνηγάει όλη μας τη ζωή, αλλά τουλάχιστον να ξέρουμε την αιτία. Να ξέρω κάτι για να παρηγοριέμαι εγώ και να δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού μου», λέει η ίδια. 

Θεσσαλονίκη: «Έδιναν στην 3χρονη αγωγή για νόσο Kawasaki και χειροτέρεψε»

«Οι εξετάσεις έγιναν τελικά λίγο πριν μπει στη ΜΕΘ το παιδί. Γιατί τόση κωλυσιεργία; Είναι δυνατόν το παιδί να έχει φτάσει στο απροχώρητο για να γίνει μια αξονική;»

«Εγώ έβλεπα ένα παιδί που κάθε μέρα που περνούσε απλά κατέρρεε. Και το χειρότερο είναι ότι ακόμα και τώρα που έχουν συμβεί όλα αυτά, ο κόσμος και εμείς οι συγγενείς ζητάμε δικαίωση, το παιδί από ψηλά ζητά δικαίωση, και το νοσοκομείο δεν έχει βγει καν ανθρώπινα να πει συλλυπητήρια, να βγάλει μια ανακοίνωση. Δεν υπάρχει στιγμή με τον σύζυγό μου που να μη συζητήσουμε το θέμα.»

Η μητέρα της Κατερίνας είναι σοκαρισμένη και δεν μπορεί καν να πενθήσει για το παιδί της: «Δεν έχω ξεσπάσει, δεν μπορώ να ξεσπάσω. Εγώ επί 12 μέρες είχα υπό την επίβλεψη μου το παιδί και έβλεπα κάθε ώρα το τι συμβαίνει. Προσπαθούσα με τις λιγοστές γνώσεις που έχω να σκεφτώ τι μπορεί να γίνεται με το παιδί. Στην αρχή έλεγαν για τη νόσο Kawasaki. Της χορήγησαν σφαιρίνη και σε λειτούργησε. Μετά είπαν ότι θα της δώσουν κορτιζόνη, αλλά δε δόθηκε όμως, μας στέλνανε για βιοψία. Τις τελευταίες μέρες πριν καταλήξει το παιδί χορηγήθηκε κορτιζόνη και πάλι δουλειά δεν έγινε. Άρα τι έγινε με αυτά τα φάρμακα; Ήταν όντως για τη νόσο Kawasaki; Η μας δηλητηρίαζαν μέρα με τη μέρα; Αδιάγνωστο έφυγε το παιδί για τη ΜΕΘ και ακόμα αδιάγνωστο μένει». 

Πατέρας 3χρονης στο Star: «Μας είπαν μόνο ότι το παιδί μας πέθανε»

Μιλώντας για τη ζωή μετά τον θάνατο του παιδιού της, συγκινεί ακόμα και τους πιο δυνατούς: «Απλά θα μάθουμε να ζούμε χωρίς τη φυσική της παρουσία. Η ψυχή της είναι εδώ όμως. Δεν θα τη δω να μεγαλώνει, δε θα τη δω να πηγαίνει σχολείο, όλα αυτά που ονειρεύεται ένας γονιός για το παιδί του».

Ο δικηγόρος της οικογένειας ακούγοντας τη συνέντευξη που έδωσε η μητέρα «λύγισε» στον αέρα της εκπομπής. Η Ζήνα Κουτσελίνη συγκινημένη ζήτησε από όλο το πλατό να κρατήσουν on air ένα λεπτό σιγής για τη μικρή Κατερίνα που έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα. 

Δείτε την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top