Καιρός: Μίνι καλοκαίρι με 28 βαθμούς - Αλλάζει ο καιρός την Πρωτομαγιά

Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά

Η πρόγνωση του καιρού σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 27 Απριλίου, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Καλοκαιρινός θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 28 βαθμούς. Τι καιρό θα κάνει την Πρωτομαγιά.

Συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη 27 Απριλίου, η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και 28 βαθμούς Κελσίου. Η λιακάδα θα συνεχιστεί και την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα εμφανιστούν σύννεφα που δε θα δώσουν όμως κάτι, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

καιρός

Όμως το σκηνικό του καιρού αλλάζει την Πρωτομαγιά, καθώς αναμένονται σύννεφα στη Βόρεια Ελλάδα που πιθανό να δώσουν βροχές στη Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη, αλλά μόνο στα ορεινά και μετά το μεσημέρι.

Μάλιστα, την Πρωτομαγιά αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και 5 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, όπως στην Αττική. Έτσι, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας αναμένεται να φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση την Τετάρτη 27 Απριλίου

Την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 αναμένεται ηλιοφάνεια. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις. Τις ίδιες ώρες θα σημειωθούν σποραδικές και πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά και στη Θράκη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

καιρός σήμερα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

  • στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου
  • στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 27
  • στη Θεσσαλία από 12 έως 28
  • στην Ήπειρο από 6 έως 24
  • στην Στερεά από 9 ως 28
  • στην Πελοπόννησο από 7 έως 26
  • στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 25
  • στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 29
  • στις Κυκλάδες από 11 έως 26
  • στα Δωδεκάνησα από 15 έως 24 
  • στην Κρήτη από 8 έως 28

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top