Ρούλα Πισπιρίγκου: Το φάρμακο στο νοσοκομείο που της χαλούσε το σχέδιο

Οι αναζητήσεις της λίγο πριν τη σύλληψή της

Οι αναζητήσεις της Ρουλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο πριν αλλά και μετά  το θάνατο της Τζωρτζίνας δεν είναι «αθώες» και δίνουν απαντήσεις, ποιες ήταν οι ουσίες που έψαχνε και τη σχέση τους με την κεταμίνη.

Η φαινοβαρβιτάλη, ένα αντι-ελιπιτικό φάρμακο, που λάμβανε η Τζωρτζίνα τις δύο τελευταιες ημέρες της ζωής της στο Αγλαΐα Κυριακού, χαλούσε τα σχέδια της Ρούλας Πισπιρίγκου σε σχέση με την κεταμίνη. Είναι το φάρμακο που ουσιαστικά μειώνει τη δράση της.

Πάτρα: Οι φωτογραφίες - ντοκουμέντο της Ίριδας που δείχνουν ασφυξία

«Όταν κάποιος λαμβάνει φαινοβαρβιτάλη αυξάνει την ταχύτητα μεταβολισμού της κεταμίνης. Αυτό σημαίνει ότι η διάρκεια της δράσης της κεταμίνης μειώνεται», αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. 

Πάτρα: «Η Ρούλα είναι φορτισμένη, τη Δευτέρα θα γιόρταζε η Τζωρτζίνα»

«Η καταστολή του καρδιακού ρυθμού για να προκαλέσει μια έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο, θέλεις να διαρκέσει αρκετά. Άρα, θα πρέπει να υπολογίσεις ότι η κεταμίνη, που θα δώσεις, θα μεταβολιστεί πολύ πιο γρήγορα, οπότε πρέπει να προσαρμόσεις και τη δοσολογία», αποκαλύπτει.

Οι αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου λίγο πριν τη σύλληψή της

Η Ρούλα Πισπιρίγκου την ημέρα που τη συλλαμβάνουν αναζητά στο διαδίκτυο «κεταμίνη» - «κεταμίνη φαινοβαρβυτάλη» - «υδροχλωρική κεταμίνη».

Μάνα και αδερφή Πισπιρίγκου πέταξαν αντικείμενα από τους τάφους των παιδιών

Το ερωτήματα είναι πολλά: Γιατί έψαχνε μόνο τη σχέση φαινορβαρβυτάλης και κεταμίνης  δεδομένου ότι στο νοσοκομείο το παιδί έπαιρνε και άλλα φάρμακα; Γιατί ήθελε να μαθαίνει κάθε ουσία στην επιστημονική της ορολογία που έπαιρνε το παιδί;

Η νοσηλεύτρια που μπήκε τελευταία στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας είπε στις αρχές: «Ξαναμπήκα στον θάλαμο της Τζωρτζίνας περίπου στις 13:30 για να βγάλω τη φαινοβαρβιτάλη, η χορήγηση της οποίας είχε ολοκληρωθεί .Μετά τις 13:30, ξαναμπήκα στις 14:30,  που έκανε το επεισόδιο.

Πάτρα: Τα τηλεφωνήματα της Πισπιρίγκου ενώ πέθαινε η Τζωρτζίνα

«Η κεταμίνη δόθηκε σε τόσο μεγάλη δόση για να προκαλέσει τον θάνατο»

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης κατέθεσε ότι η δόση της κεταμίνης στο παιδί ήταν υπερβολικά μεγάλη. Γιατί, όμως, δόθηκε τόσο μεγάλη δόση;

Πάτρα: Πειθαρχική έρευνα για τις ιατροδικαστές της Ίριδας και της Μαλένας

«Εγώ θεωρώ ότι δόθηκε για να είσαι σίγουρη για το αποτέλεσμα, αν φυσικά δόθηκε από την ίδια. Σε τέτοια δοσολογία, όμως, όπως προκύπτουν τα δεδομένα, δεν μπορεί να δόθηκε από κάποιον άλλον. Δόθηκε για να προκαλέσει σίγουρα τον θάνατο», εξηγεί ο κ. Γαλεντέρης.

Οι αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την κεταμίνη πριν εισαχθεί η Τζωρτζίνα στο Αγλαΐα Κυριακού. Φαίνεται πως ήταν αποφασισμένη να βάλει τέλος στη ζωή της Τζωρτζίνας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top