Πάτρα: Πειθαρχική έρευνα για τις ιατροδικαστές της Ίριδας και της Μαλένας

Αφορά τις ιατροδικαστές Τσάκωνα και Τσιόλα

Το «παράδοξο» της άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (7/4)

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική έρευνα για τις δύο ιατροδικαστές που έβγαλαν τα πορίσματα για τις αιτίες θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.

Πάτρα: Στο «φως» η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση για τη μικρή Μαλένα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, οι Αρχές έχουν εστιάσει στους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Πάτρα - θάνατοι Μαλένας και Ίριδας

Μαλένα και Ίριδα

Από την αρχή, τα στοιχεία έδειχναν ότι υπήρχαν πολλές αστοχίες στις ιατροδικαστικές εξετάσεις των δύο παιδιών που κατέληξαν πρώτα.

Πάτρα: Στο «φως» οι αστοχίες των ιατροδικαστικών για Ίριδα και Μαλένα

Σήμερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης, με έγγραφό του προς τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη, ζήτησε να διερευνηθούν μέσω της εσωτερικής έρευνας οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά τον θάνατο των μικρών κοριτσιών από την Πάτρα. 

Η έρευνα θα γίνει κυρίως γύρω από τις ιατροδικαστές των δυο πρώτων παιδιών: τη Χριστίνας Τσάκωνα που τον Ιούλιο 2019 έβγαλε το πόρισμα για τον θάνατο της Μαλένας και την Αγγελικής Τσιόλα για τον θάνατο της Ίριδας τον Μάρτιο 2020, ώστε να εξακριβωθεί τι συνέβη με αυτές, βάσει του νόμου 3772/2009 /άρθρο 6.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση της 3,5 ετών Μαλένα που «έφυγε» πρώτη από τη ζωή, η ιατροδικαστής στην έκθεσή της ανέφερε ως αιτία θανάτου την ηπατική ανεπάρκεια, ενώ στην έξι μηνών Ίριδα η αιτία θανάτου ήταν η αγενεσία φλεβόκομβου.

Η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο κ. Καρακούκης, είναι ανεξάρτητη απο την ιατροδικαστική εξέταση, που έχει αναλάβει μαζί με τον συνάδελφο του, ιατροδικαστή κ. Καλογριά, για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top