Περιστέρι: Εντοπίστηκε η 15χρονη που είχε εξαφανιστεί

Βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας

Όλα όσα είπε στο star.gr ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος

Εντοπίστηκε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, το 15χρονο κορίτσι που είχε εξαφανιστεί από το Περιστέρι. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας και οδηγείται στο Α.Τ. Περιστερίου, όπου θα δώσει κατάθεση.

Η 15χρονη είναι καλά στην υγεία της. Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη της είχαν χαθεί το απόγευμα της 19ης Απριλίου και το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε εκδώσει Amber Alert.

Καμπανάκι κινδύνου από τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Καμπανάκι κινδύνου για την εξαφάνιση της 15χρονης από το Περιστέρι, «χτύπησε» νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στο star.gr ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

«Δεν είναι μία από τις κλασικές, απλές περιπτώσεις, που λέμε, φυγής εφήβου. Είναι μία περίπτωση πάρα πολύ δύσκολη και πολύ επικίνδυνη.  Όπως διαπιστώσαμε, από αυτά που ειπώθηκαν από τους γονείς και από αυτά που έγιναν γνωστά, το κορίτσι δημιούργησε μία σχέση μέσα από το διαδίκτυο με κάποιον, τον οποίο δεν γνώριζαν οι γονείς. Πρόκειται για έναν άνθρωπο Ρομά- αλβανικής καταγωγής, (χωρίς να θέλουμε να πούμε κάτι για την καταγωγή), ο οποίος την επηρέασε και της έδωσε τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μία σχέση» είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Αυτή η σχέση έφτασε σε ένα σημείο τέτοιο, που τελικά πήραν το κορίτσι δύο γυναίκες Ρομά, στο μετρό στο Περιστέρι και αυτό εξαφανίστηκε. Αυτή η σχέση είχε επίσης δημιουργήσει κάποια προβλήματα και στη σχέση του παιδιού με τους γονείς του, καθώς γινόταν προσπάθεια να την αποδομήσουν» πρόσθεσε. 

«Προσπαθούσαν, να κατηγορήσει το κορίτσι τους γονείς της ότι το κακοποιούν. Έβαφε μάλιστα τα μάτια της για να φαίνεται κακοποιημένη και αποδείχθηκε μετά από καταγγελία στο σχολείο, ότι ήταν μία κατάσταση η οποία είχε φυτευτεί στο μυαλό της. Το αποτέλεσμα ήταν να φύγει με τις δύο γυναίκες στο μετρό», είπε σχετικά. 

Όπως εκτίμησε ο ίδιος, πίσω από την εξαφάνιση της 15χρονης κρύβεται κάποιο κύκλωμα, που εξαπατά νεαρά κορίτσια και «πουλώντας τους έρωτα» μέσα από το διαδίκτυο, στη συνέχεια τα εκμεταλλεύεται. 

Τι είναι τα κυκλώματα «loverboys»

«Είναι ξεκάθαρη περίπτωση “loverboys”. Τώρα είναι διευρυμένο το κύκλωμα, είναι περιορισμένο... δεν το γνωρίζουμε.  Εμφανίζονται αγόρια μέσα από το διαδίκτυο και αποπλανούν νεαρά κορίτσια. Τα loverboys, πουλάνε έρωτα και αγάπη και μετά μπλέκουν το κορίτσι μέσα στο κύκλωμα που το χρησιμοποιεί για διάφορους λόγους, από την πορνεία μέχρι και την εξαγωγή στο εξωτερικό. 

Είχαμε μία τέτοια περίπτωση στη χώρα μας, που μία κοπέλα την είχαν μεταμορφώσει και ήταν έτοιμη να φύγει για το εξωτερικό…», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, το φαινόμενο των «loverboys» έχει γίνει μία μάστιγα στο εξωτερικό. 

«Πιστεύαμε ότι δεν θα ήταν τόσο έντονο στην Ελλάδα. Οι περισσότερες από αυτές περιπτώσεις δεν καταγγέλλονται γιατί γίνονται με τη θέλησή του παιδιού… Μα πια θέληση, όταν η αρχικά μιλάμε για έναν έρωτα, ενδεχομένως με έναν τρόπο περίεργο και μετά αρχίζουν οι εκβιασμοί. Πόσο μπορεί αυτό να αντικατοπτρίζει τη θέληση ενός παιδιού... Γιατί είναι παιδί ένα κορίτσι 15 χρονών, δεν είναι γυναίκα», σημείωσε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η περίπτωση της 15χρονης, θυμίζει μία αντίστοιχη με ένα κορίτσι που στο παρελθόν παρασύρθηκε από ένα κύκλωμα σωματεμπορίας. 

«Στο παρελθόν, ένα παιδί πέρασε όλη αυτή τη διαδικασία και τελικά δεν καταφέραμε να το σώσουμε. Γνωρίζουμε ότι είναι τόσο έντονο αυτό το κύκλωμα και αυτή η πειθώ και ο εκβιασμός που κάνουν μετά στο παιδί, προκειμένου να μην καταφέρει να φύγει από τα δίχτυα του. Παρόλο που ξέρει ότι είναι καταστροφικό και ότι το χρησιμοποιούν για πορνεία», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top