Καθαρά Δευτέρα: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Ευνοϊκοί οι άνεμοι για όσους πετάξουν χαρταετό

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 3 Μαρτίου

Άστατος θα είναι ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή της Αποκριάς με χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Στα κεντρικά και βόρεια ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι, ωστόσο η εικόνα του καιρού την Καθαρά Δευτέρα θα είναι βελτιωμένη. 

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 4 Μαρτίου στα δυτικά και νότια όπως και στην ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 και στα Δωδεκάνησα τους 15 βαθμούς. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Το Σάββατο 5 Μαρτίου θα είναι μια αρκετά βροχερή μέρα για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στα δυτικά και βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και αναμένεται παγετός κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. 

Καθαρά Δευτέρα καιρός

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα / Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Την Κυριακή 6 Μαρτίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, ωστόσο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά. Η θερμοκρασία θα πέσει στα βόρεια ενώ παγετός θα ημειωθεί κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. 

Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα, καθώς τα έντονα φαινόμενα θα έχουν εξασθενήσει. Ωστόσο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. 

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα πετάξουμε με ασφάλεια τον χαρταετό

Για όσους αποφασίσουν να πετάξουν χαρταετό, οι άνεμοι θα τους ευνοήσουν, καθώς θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.Στην Αττική, πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top