Παγώνη: «Πάσχα στα χωριά με μάσκες, αλλά θα τις πετάξουμε το καλοκαίρι»

Επιστροφή στην κανονικότητα μέχρι τέλος Μαρτίου

Λίγο έμεινε, όπως όλα δείχνουν, για την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα. Μέχρι τέλη Μαρτίου αναμένεται να έχουν καταργηθεί τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, είναι λογική όλων των χωρών στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης οι περιορισμοί να αρθούν έως τα μέσα με τέλη Μαρτίου, ανάλογα με την πίεση στα συστήματα υγείας των χωρών.

Πιστοποιητικό νόσησης: Τι ισχύει για όσους ξανακόλλησαν κορωνοϊό

Πάντως από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, ήδη καταργούνται μέτρα που είχαν επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα:

  • άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης
  • έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών
  • αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% 
  • εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%

Τι αλλάζει σε εστίαση και τηλεργασία - Από το Σάββατο τα νέα μέτρα

Παγώνη: «Με μάσκα Πάσχα στο χωριό. Θα τις πετάξουμε το καλοκαίρι»

Την εκτίμηση ότι το καλοκαίρι θα μπορούμε να πετάξουμε τις μάσκες, εφόσον τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό το Πάσχα, έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πιστεύω ότι το Πάσχα θα είναι πολύ καλό, στο χωριό αλλά με μάσκες, και προς το καλοκαίρι αν όλα πάνε καλά, μπορούν να βγουν και οι μάσκες», είπε μιλώντας στο Mega.

Αναφερόμενη στην τρίτη δόση του εμβολίου, η κ. Παγώνη είπε ενισχύει τις δύο προηγούμενες και μας καλύπτει σε άλλες ενδεχόμενες μεταλλάξεις: «Υπάρχουν κάποιοι που έκαναν νωρίς την 3η δόση. Η 3η δόση ενισχύει τις δύο προηγούμενες, οπότε έχουμε αρκετά αντισώματα που είμαστε καλυμμένοι και για την Όμικρον και τις άλλες παραλλαγές. Η επιτροπή θα εισηγηθεί τι θα γίνει από εδώ και πέρα», εξήγησε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top