Καλάβρυτα: Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τους τρεις αναρριχητές

Τι οδήγησε στον θάνατό τους

Πολλαπλές κακώσεις σε λεκάνη, αυχένα και θώρακα διαπίστωσε η ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στις σορούς των τριών αναρριχητών που έχασαν τη ζωή τους στις πλαγιές του Χελμού το Σάββατο. 

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τζιόλα μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» και σημείωσε πως τα τραύματα που διαπιστώθηκαν είναι συμβατά με πτώση από μεγάλο ύψος.

Καλάβρυτα: Ανασύρθηκαν οι σοροί των τριών αναρριχητών

Ακόμα δεν μπορεί να τεκμηριωθεί αν ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος, καθώς θα χρειαστούν κι άλλες εξετάσεις. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι δίπλα στις σορούς βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες χιονιού. Ωστόσο, ακόμα δεν είναι  ξεκάθαρο αν ο θάνατός τους προήλθε από χιονοστιβάδα ή αν έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι χιονιού που τους παρέσυρε και τους έριξε στο κενό. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο οδηγός βουνού, Γιώργος Βουτυρόπουλος, εκτίμησε πως αιτία της τραγωδίας ήταν η κατάρρευση παγοσκεπής που τους καταπλάκωσε. 

Καλάβρυτα: Αυτοί είναι οι 3 ορειβάτες που σκοτώθηκαν από την χιονοστιβάδα

«Δυστυχώς, τη συγκεκριμένη χιονοστιβάδα την προκάλεσαν μόνοι τους. Το σημείο εκεί ήταν επικίνδυνο, είχε και από κάτω γκρεμό γύρω στα 100 μέτρα οπότε δεν είχαν ελπίδες», είπε. 

Επί οχτώ ώρες άνδρες της ΕΜΑΚ προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το σημείο, όπου είχαν βρεθεί οι ορειβάτες και να ανασύρουν τις σορούς τους. 

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Νεκροί εντοπίστηκαν και οι τρεις αναρριχητές

Ήταν μία πολύ δύσκολη επιχείρηση, καθώς το σημείο ήταν απόκρημνο, ενώ επικρατούσε και ομίχλη που δυσκόλευε την κατάβαση των πυροσβεστών. 

Και οι τρεις αναρριχητές ήταν αρκετά έμπειροι, έχοντας κατακτήσει πολλές κορυφές. Το Σάββατο αποφάσισαν να πάνε για παγοαναρρίχηση, όμως κάτι πήγε στραβά και δεν επέστρεψαν ποτέ. 

Εργαζόμενοι του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων ειδοποίησαν τις αρχές και ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού τους. Δυστυχώς την Κυριακή βρέθηκαν νεκροί σε μια ακόμα τραγωδία που σημειώνεται στα ελληνικά βουνά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top