Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Νεκροί εντοπίστηκαν και οι τρεις αναρριχητές

Φόβοι ότι τους παρέσυρε χιονοστιβάδα

Νεκροί εντοπίστηκαν και οι τρεις αναρριχητέ που αγνοούνταν από το βράδυ του Σαββάτου στον Χελμό, στα Καλάβρυτα.

Συναγερμός στα Καλαβρύτα: Τρεις έμπειροι αναρριχητές αγνοούνται στον Χελμό

Πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και οι τρεις. Η είδηση προκάλεσε μεγάλη κινητικότητα στο χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα, με τους διασώστες να σπεύδουν στο σημείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώτος ορειβάτης εντοπίστηκε από ιδιώτη, λίγο μετά τις 15:00. Ο άνθρωπος που τον βρήκε ήταν και εκείνος που κάλεσε τους άνδρες της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν φόβοι ότι οι τρεις άνδες παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα.

Καλάβρυτα ορειβάτες

Οι έρευνες είχαν εστιάσει σε σημείο όπου εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα, ένα κράνος και ένα μπουφάν και οι άνδρες της ΕΜΑΚ δεν έχουν προσεγγίσει ακόμα το δύσβατο σημείο. Τα αντικείμενα εντόπισε το ελικόπτερο που επιχειρεί στην περιοχή.

Έμπειροι αναρριχητές οι τρεις αγνοούμενοι - Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους

Οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στον Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της Μαυρολίμνης, σύμφωνα με το kalavrytanews.

Καλάβρυτα

Χελμός

Ωστόσο χάθηκαν τα ίχνη τους. Όταν έγινε αντιληπτό ότι δεν έχουν επιστρέψει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και ότι δεν απαντούσαν στα τηλεφωνήματα, στήθηκε τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.

Ειδοποιήθηκαν αμέσως η αστυνομία, η πυροσβεστική αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να «χτενίσουν» την περιοχή, ενώ σήμερα το πρωί σηκώθηκε και ελικόπτερο για να συνδράμει στην επιχείρηση.

διάσωση αναρριχητές

αναρριχητές Χελμός

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top