Θεσσαλονίκη: Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Άλκη

Το προφίλ του 23χρονου δράστη που συνελήφθη - Πώς απέδρασαν οι χούλιγκανς

Ρεπορτάζ του Star με βίντεο ντοκουμένοτ από τη στιγμή της δολοφονίας του 19χρονου/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (2/2/22)

Συγκλονίζει το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο βασικός κατηγορούμενος φαίνεται καθαρά να αποτελειώνει το άτυχο παλικάρι στα σκαλιά της πολυκατοικίας και στη συνέχεια να φεύγει βιαστικά μαζί με τους συνεργούς του με αυτοκίνητα. 

Συγκλονίζει ο επικήδειος για τον Άλκη: «Δεν πρόλαβε να σε αγγίξει το κακό»

Ο δολοφόνος διακρίνεται στο βίντεο να βρίσκεται πάνω στα σκαλιά της πολυκατοικίας και ξαφνικά να ορμάει για τελευταία φορά στον 19χρονο Άλκη, που βρίσκεται πεσμένος στο δρόμο λίγα μέτρα πιο κάτω. 

Σηκώνει το μαχαίρι που μοιάζει με μπαλτά και το κατεβάζει με απίστευτη δύναμη στο πεσμένο παλικάρι. Ο ήχος του θανάτου είναι ανατριχιαστικός.

Αυτό το χτύπημα στη μηριαία αρτηρία ήταν και η χαριστική βολή του δολοφόνου. Έμεινε τελευταίος για να τον αποτελειώσει. 

Θρήνος στην κηδεία του 19χρονου Άλκη: «Αφήστε με να πάω κοντά του»

Οι συνεργοί του, το είχαν ήδη βάλει στα πόδια και έτρεξαν να μπουν στα δύο αυτοκίνητα τους που είχαν παρατήσει με αναμμένη τη μηχανή στη μέση του δρόμου.  Δεν έφυγαν όμως, διότι περίμεναν τον δολοφόνο. Λίγες στιγμές αργότερα τρέχοντας, ο 23χρονος δράστης μπαίνει βιαστικά στο λευκό αυτοκίνητο που ήταν μπροστά. 

Κούγιας: «Θα ζητήσουμε ισόβια για τη δολοφονία του Άλκη»

Τα δύο αυτοκίνητα χωρίζουν και απομακρύνονται από διαφορετική κατεύθυνση. Το σκουρόχρωμο στρίβει αμέσως δεξιά, ενώ ο οδηγός του λευκού αυτοκινήτου στο οποίο επιβαίνει ο δολοφόνος, κάνει έναν επικίνδυνο ελιγμό. 

Αρχικά κινείται να πέσει πάνω στους πολίτες που τρέχουν να βοηθήσουν τους τραυματισμένος νεαρούς. Ήθελε να τους φοβίσει για να μην τους κυνηγήσουν. Αμέσως μετά πατάει γκάζι και εξαφανίζονται στα στενά της Χαριλάου Τρίκουπη.   

Το προφίλ του 23χρονου δράστη που συνελήφθη

Στα χέρια της αστυνομίας είναι ένας από τους φερόμενους δράστες της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για οργανωμένο οπαδό αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είχε ξανασυλληφθεί για συμμετοχή σε οπαδικό επεισόδιο το 2019. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Συνελήφθη ο δολοφόνος του 19χρονου Άλκη - Σεσημασμένος ο δράστης

Ο δράστης είναι 23 ετών, ιδιοκτήτης ενός εκ των αυτοκινήτων που συμμετείχαν στην επίθεση. Είναι οργανωμένος οπαδός και σεσημασμένος για ένα μαχαίρωμα το 2019, κοντά στο σημείο όπου έγινε το φονικό. Η υπόθεση του ακόμα δεν έχει εκδικαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν κηλίδες αίματος που θα εξεταστούν αν ανήκουν στον 19χρονο Άλκη. Οι δράστες του φονικού μετά την επίθεση έτρεξαν να χαθούν από προσώπου γης και φρόντισαν να κλείσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον εντόπισαν μετά από έρευνες, πληροφορίες και οπτικό υλικό που εξέτασαν από κάμερες γειτονικών σπιτιών και καταστημάτων. Την φωτογραφία του αναγνωρίσαν και οι άλλοι δυο τραυματίες.

Δολοφονία 19χρονου: «Δύσκολα θα έμενε ζωντανός με αυτά τα χτυπήματα»

Συγκινητικά μηνύματα και λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης 

Από νωρίς το πρωί δεκάδες ήταν όσοι άφησαν στο σημείο της δολοφονίας ανθοδέσμες και σημειώματα με συλλυπητήρια. Ξεχωριστό ήταν εκείνο ενός οπαδού του ΠΑΟΚ: «Δε γυρνάς πίσω. Δεν ξαναπατάω γήπεδο. Τους σιχάθηκα. Σιχαθείτε τους και αγαπήστε τις ιδέες σας όχι τα γούστα τους». 

«Ας μη γίνει η κτηνωδία που εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη, και που στοίχισε τη ζωή ενός νέου και τον τραυματισμό άλλων δύο, ένα ακόμη επεισόδιο στην προϊούσα μετατροπή της κοινωνικής ζωής σε αρένα αντιπαλοτήτων, μισαλλοδοξίας, εχθροπάθειας, και, εν τέλει, φονικής απανθρωπιάς» ανέφερε για το θέμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top