Κακοκαιρία Ελπίδα: Χιονίζει στην Aττική - Με αλυσίδες στην Αθηνών-Λαμίας

Στα λευκά έχουν «ντυθεί» τα βόρεια και τα δυτικά προάστια

Xionoθύελλα στο Καπανδρίτι το πρωί της Δευτέρας - βίντεο star.gr 

Σε εξέλιξη είναι το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας «Ελπίδα» και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται ήδη από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 23/01 από τα βόρεια- βορειοανατολικά. 

Κακοκαιρία Ελπίδα: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και πού χρειάζονται αλυσίδες

Χιόνια στην Αττική

Στην Αττική, η χιονόπτωση ξεκίνησε νωρίτερα από ότι περιμέναμε και από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, οι πρώτες χιονονιφάδες έκαναν την εμφάνισή τους, ντύνοντας στα λευκά πολλές περιοχές.

Χιονοθύελλα στο Καπανδρίτι το πρωί της Δευτέρας- φωτογραφία star.gr

Χιονοθύελλα στο Καπανδρίτι το πρωί της Δευτέρας- φωτογραφία star.gr

Ήδη, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας χιονίζει σε περιοχές της Αττικής, Ειδικότερα, πυκνό χιόνι πέφτει στα βόρεια και τα δυτικά προάστια.

Χιόνια στην Πετρούπολη

Χιόνια στην Πετρούπολη- βίντεο star.gr

Στα λευκά ντύνονται οι εξής περιοχές: Κρυονέρι, Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Διόνυσος, Κηφισιά, Νέα Χαλκηδόνα, Κυψέλη, Πετρούπολη, Ίλιον, Πειραιάς, ενώ έπεσαν οι πρώτες νιφάδες και στο κέντρο της Αθήνας.

Xιονόπτωση στην Κυψέλη- φωτογραφία Eurokinissi

Xιονόπτωση στην Κυψέλη- φωτογραφία Eurokinissi

Οι πρώτες χιονονιφάδες στο κέντρο της Αθήνας- φωτογραφία Eurokinissi

Οι πρώτες χιονονιφάδες στο κέντρο της Αθήνας- φωτογραφία Eurokinissi

Χιονίζει στην πλατεία Ιλίου

Χιόνια στην Αθήνα: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών και κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα

Λίγο πριν από τις 09:00 αποφασίστηκε να κλείσει η Εθνική οδός, μόνο για τα φορτηγά, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, στο ρεύμα προς Λαμία και από τον κόμβο Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα. Τα υπόλοιπα οχήματα με χρήση αντιολησθητικών αλυσίδων.

Χιόνια στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας -  φωτογραφία Eurokinissi

Χιόνια στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας -  φωτογραφία Eurokinissi

Στις περιοχές της Αττικής (Βόρεια – Δυτικά και σταδιακά και στις Ανατολικές περιοχές) που πέφτει πυκνό χιόνι, , εκτός από τους βασικούς οδικούς άξονες, αρκετοί δρόμοι είναι κλειστοί από το χιόνι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλοί ακινητοποιημένοι οδηγοί, σχεδόν παντού.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες – Πού θα χιονίσει

Κακοκαιρία Ελπίς: Πού θα χιονίσει τη Δευτέρα 24/1

Τα εντονότερα φαινόμενα σήμερα, θα επηρεάσουν:

  • Αρχικά τα νησιά του Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου, τα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής και τα νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.
  • Γρήγορα και έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, πυκνές χιονοπτώσεις και χιονοκαταιγίδες θα επηρεάσουν την Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, την Ανατολική Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες.
  • Χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται έως και σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των Δωδεκανήσων κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες.
  • Στην Κρήτη αναμένεται βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σε «κόκκινο» συναγερμό και η Εύβοια για το 2ο κύμα

Ο συνδυασμός των ισχυρών αυτών χιονοπτώσεων με τις χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται, μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα σε μικρό χρονικό διάστημα στις οδικές αρτηρίες, καθώς μπορεί να σημειωθεί χιονόστρωση σε μικρό χρονικό διάστημα. 

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Προειδοποίηση του 112 για την Αττική

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι στην ανατολική Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ).

Την Τρίτη 25/1/2022 τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση στη βόρεια χώρα, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχιστούν οι πυκνές χιονοπτώσεις.

SOS από Στυλιανίδη: Έρχεται δύσκολο διήμερο – «Όχι» σε άσκοπες μετακινήσεις

Στο μεταξύ, χθες έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίς». Ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης προειδοποίησε πως έρχεται δύσκολο διήμερο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top