Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Ελπίς» τις επόμενες ώρες

Χιόνια σε Υμηττό, Πάρνηθα, Πεντέλη – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, αναμένονται τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αρχικά σήμερα ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, του Βορείου Αιγαίου και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Τοπικές βροχές αναμένονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ είναι πιθανό στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα να εκδηλωθούν καταιγίδες που ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Πού εντοπίζονται προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας στην Αττική

Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και αναμένονται διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο θα διατηρηθούν κυρίως στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη, όπου με την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας μετά τις απογευματινές ώρες, οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα εκδηλώνονται πάνω από τα 600-800 μέτρα.

Τις πρώτες νυχτερινές ώρες του Σαββάτου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ενδεχομένως καταιγίδες στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά πάνω από τα 300-400 μέτρα, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα της Κυριακής είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 300-400 μέτρα στα δυτικότερα τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο αναμένονται να ενταθούν εκ νέου.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πού χρειάζονται αλυσίδες

Οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν το πρωί προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στη Στερεά Ελλάδα. 

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βγήκαν και κατάφεραν να διατηρήσουν ανοιχτό τον δρόμο Λαμίας – Δομοκού, ρίχνοντας αλάτι και απομακρύνοντας το χιόνι. Το ίδιο συνέβη στους δρόμους Λαμίας - Καρπενησίου και Λαμίας - Άμφισσας.

Προβλήματα ωστόσο προέκυψαν σε δευτερεύοντες δρόμους και ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ στη Στερεά Ελλάδα, στο νομό της Βοιωτίας και την Φωκίδα χρειάζονται αλυσίδες τα αυτοκίνητα που κινούνται από την Αράχωβα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και τον Επτάλοφο και αντίθετα.

Στην Εύβοια χρειάζονται αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Αγίου Αθανασίου - Γλυφάδας, στην επαρχιακή οδό Κοντοδεσποτίου - Αγίας Σοφίας και στην επαρχιακή οδό Στενής - Στροπώνων.

Στην Ευρυτανία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι αναγκαία στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ, στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Φουρνά - Καρδίτσας, από την 12η χ/θ θέση «Βράχος» και μέχρι τα όρια με τον νομό Καρδίτσας στη θέση «Ζαχαράκι» και τέλος στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου- Κρικέλλου - Δομνίστας, από την 12η χ/θ έως την 25η χ/θ.

Πολικές θερμοκρασίες έφερε η «Ελπίς»

Πολικές θερμοκρασίες έφερε η κακοκαιρία «Ελπίς» στη Δυτική Μακεδονία.

Στη Φλώρινα ο υδράργυρος έπεσε στους -7 βαθμούς Κελσίου, στους -5 στην Κοζάνη, τους -4 στην Πτολεμαΐδα και τους -12 στα ορεινά. Οι αρχές μάλιστα εφιστούν την προσοχή πεζών και οδηγών, που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή, λόγω του παγετού και του αυξημένου κινδύνου ατυχημάτων.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χιόνια στην Αθήνα

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή  τους και στα ορεινά του νομού Αττικής. 

Πεντέλη, Υμηττός, Πάρνηθα, Ιπποκράτειος Πολιτεία έχουν ντυθεί στα λευκά από νωρίς το πρωί του Σαββάτου.  

Λόγω της χιονόπτωσης κλειστή είναι η λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top